SözlükTerakkiperver Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Terakkiperver Kime Denir?

Terakkiperver Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Terakkiperver Kime Denir?

01.02.2022 - 15:30 | Son Güncellenme:

Terakkiperver kelime anlamı olarak merak edilerek araştırılan kelimeler arasındadır. Özellikle tarihi konularda birçok kişinin karşısına çıkmasından dolayı ne demek olduğu araştırılan kelimelerden biridir. Bu bakımdan terakkiperver ne demek öğrenebilir ve rahatlıkla doğru anlamda kullanabilirsiniz. Terakkiperver ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Terakkiperver kime denir tüm detayları ile derledik.

Terakkiperver Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Terakkiperver Kime Denir

Terakkiperver, Arapça kökenli bir kelimedir ve Türkçeye de Arapça dilinden geçmiştir. Terakkiperver, ilerici anlamına gelen bir kelimedir. Aynı zamanda Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası Türkiye Cumhuriyetindeki ilk muhalefet partisi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Haberin Devamı

Terakkiperver Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Terakkiperver dilimize Arapçadan geçmiştir ve Arapça kökenli bir kelimedir. Türkçeye Arapçadan gelmiş olan Terakkiperver kelimesi ilerici anlamına gelmektedir. İlerici ve Cumhuriyet destekçisi anlamına gelen Terakkiperver kelimesi sıkça karşımıza çıkmaktadır. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyetinin ilk muhalefet partisinin adı da Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası'dır.

Terakkiperver Kime Denir?

Cumhuriyetçi olanlar ve ilerici olarak nitelendirilen kişiler için Terakkiperver kelimesi kullanılır. Bu kişilerin Terakkiperver yani ilerici oldukları ve Cumhuriyet destekçisi oldukları kabul edilir.