SözlükTablet Ne Demek? Tablet Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Tablet Ne Demek? Tablet Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

13.08.2021 - 16:10 | Son Güncellenme:

Günümüzde yaygın olarak kullanılan bazı kelimeler, genel olarak eski yıllarda farklı anlamlar için kullanılmıştır. Söz konusu olan kelimelerden birisi de tablet kelimesidir. Tablet kelimesi özellikle teknolojik açıdan kullanılmış olsa da kelimenin kökeni ve anlamı insanların zannettiğinin aksi anlamlar içermektedir. Tablet ne demek? Tablet TDK sözlük anlamı nedir tüm detayları ile derledik.

Tablet Ne Demek Tablet Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Tablet kelimesi Fransızca kökenli bir kelime olup tablette kelimesinden türetilerek dilimize yerleşmiş bir kelimedir. Tablet kelimesinin birden farklı anlamı bulunmaktadır. Tablet genel olarak düz ve yassı biçimli çiğnenecek veya yutulacak olan madde demektir.

Haberin Devamı

 Tablet Ne Demek?

 Halk arasında en fazla konuşulan ve duyulan kelimelerden birisi olan tablet kelimesinin gerçek anlamları çoğu kişi tarafından bilinmemektedir. Bu nedenle insanlar kelimenin ne demek olduğunu ve kökenini merak ediyor. Tablet kelimesi düz ve yassı biçimi olan çiğnenecek ya da yutulacak madde demektir. Öte yandan tablet, eski topluluklardan kalma pişmiş ya da güneşte kurutulan üzerinde çivi yazısı olan metin yazılı belge anlamına gelmektedir.

 Tablet TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Tablet kelimesinin TDK sözlük sitesindeki tüm anlamları şu şekilde açıklanmıştır:

 - Düz ve yassı biçimli, çiğnenecek veya yutulacak madde.

 - Eski medeniyetlerden kalma, pişmiş veya güneşte kurutulmuş kilden yapılmış, üzerinde çivi yazısı ile metin yazılı belge.

Yazarlar