SözlükSürücü Nedir, Ne İşe Yarar? Motor Sürücü Çeşitleri Nelerdir?

Sürücü Nedir, Ne İşe Yarar? Motor Sürücü Çeşitleri Nelerdir?

07.07.2022 - 14:45 | Son Güncellenme:

Sürücü, hız ve frekans kontrol ünitesidir. İnvertör ve driver olarak bilinen sistem kontrol cihazı elektronik cihazlar arasındadır. Endüstri alanında elektronik cihazların kesintisiz kontrolünü sağlamaktadır. Sürücüler, yön kontrolü, hız kontrolü, akım ve tork kontrollerini de sağlamaktadır. Sürücü nedir, ne işe yarar? Motor sürücü çeşitleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Sürücü Nedir, Ne İşe Yarar Motor Sürücü Çeşitleri Nelerdir

 Sürücü, kontrol cihazıdır. Akım ve tork kontrolü, hız ve yön kontrolü gibi elektronik sistemlerin kesintisiz çalışmasını sağlamaktadır. Endüstri ve sanayi alanlarında büyük yarar sağlayan sürücü kartları ileri teknoloji ürünleridir. Üretim aşamalarının en büyük destek ünitesi olarak çalışan sürücüler, kullanıcıya büyük avantajlar sağlamaktadır. 

Haberin Devamı

 Sürücü Nedir, Ne İşe Yarar?

 Sürücü, elektronik kontrol cihazıdır. Endüstri alanında, invertör- driver yani hız ve frekans kontrolü sağlamaktadır. Motorların kesintisiz çalışabilmesi için kullanılan elektronik sisteme sürücü denmektedir. Hız ve frekans kontrolü yapabilen sürücü sistemi, tork ve akım kontrolörü olarak da bilinmektedir.

 Motor Sürücü Çeşitleri Nelerdir?

 Motor sürücülerin birden çok çeşidi bulunmaktadır.

Sistem sürücü kartı olarak adlandırılan motor sürücüler kullanım alanı ve işlev gereksinimine göre,

BLDC motor sürücü sistemi,

DC motor sürücü sistemi,

Çift motor sürücü sistemi,

Step motor sürücü kartı,

L298n motor sürücü kartı olarak adlandırılmakta ve amaca uygun kontrol sağlanabilmektedir. 

Haberin Devamı

Sürücüler üretim alanlarında yüksek verimliliğe destek birimleri olarak kullanılmaktadır. Endüstri de yön kontrolü, hız kontrolü ve kesintisiz verimlilik destek üniteleridir. Motor gücü ve güncel teknolojilere uyumlu sistemler kullanarak yüksek verimlilik sağlanabilmektedir.