SözlükSoket Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Soket Ne İşe Yarar?

Soket Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Soket Ne İşe Yarar?

02.09.2021 - 04:10 | Son Güncellenme:

Soket kelimesinin kökeni yabancıdır. Soket kelimesi gündelik hayatta en çok kullandığımız kelimeler arasına girmiştir. Soket kelimesinin kökenini merak eden kişiler bu kelimenin anlamına dair araştırma yapmaktadırlar. Soket kelimesi Türk Dil Kurumu sözlüklerinde de yer almaktadır. Peki, Soket ne anlama gelmektedir? Türk Dil Kurumu sözlüklerinde Soket ne anlama geliyor? Soket ne işe yaramaktadır tüm detayları ile derledik.

Soket Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Soket Ne İşe Yarar


Soket kelimesi İngilizceden dilimize geçmiş olan bir kelimedir. İngilizce anlamı tek anlamlıdır. Aynı zamanda da Türkçede de Soket kelimesinin tek anlamı yer almaktadır.

Soket Nedir?

Soket kelimesinin anlamı bir elektrik kablosunun ucunu oluşturan parçadır. Diğer anlamı ise yapının kısmını oluşturan ve elektrik kablosunun kısmına dayandırılan parçadır.

TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu sözlüklerine göre Soket kelimesinin anlamı kısa çoraptır. Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre ise bu kelimenin kökeni Fransızcadır. TDK'ya göre elektrik kablosunun ucunu oluşturan yapıdır.

Soket Ne İşe Yarar?

Soket elektrik kablosunun ucunu oluşturan ve dayandırılan parçadır. Elektrik kablolarının oluşumu için soket çok önemlidir.