SözlükRezervuar Nedir? Rezervuar Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

Rezervuar Nedir? Rezervuar Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

02.09.2021 - 12:18 | Son Güncellenme:

Rezervuar kelimesi; günlük yaşamda sık sık kullanılmakta olan kelimeler arasında yer almaktadır. Türk Dil Kurumu'na göre rezervuar sözcüğünün kökeni ve anlamı sıklıkla merak edilmektedir. Rezervuar kelimesinin ne demek olduğunu, Türk Dil Kurumu sözlüğünde hangi anlama geldiğini ve kökenini sizin için derledik.

Rezervuar Nedir Rezervuar Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek

 Rezervuar kelimesi, günlük yaşamda kişilerin sık olarak kullanmış olduğu kelimelerden bir tanesini ifade etmektedir. Uzun seneler boyunca Türkçe içinde yer alan rezervuar sözcüğü, kişilerin gerek günlük yaşam içinde gerekse sosyal ağlarda istifade ettiği ve kullanmış olduğu sözcüklerden biri olarak ön plana çıkmaktadır. Türk Dil Kurumu'na bir diğer deyiş ile TDK'ye göre çeşitli manaları bulunan rezervuar kelimesini Türkçede tek başına veya farklı cümleler ile birlikte kullanmak mümkündür.

Haberin Devamı

 Türk Dil Kurumu’na Göre Rezervuar Kelimesinin Anlamı Nedir?

 Rezervuar kelimesinin manası Türk Dil Kurumu içinde yer almaktadır ve günümüzde de sık bir şekilde kullanılmakta olan kelimelerden biridir. Rezervuar kelimesi Fransızca dilinden Türkçe diline geçmiş olan bir kelime çeşidi olmaktadır. Türk Dil Kurumu’na göre rezervuar sözcüğünün anlamı şu biçimdedir.

Tuvaletler içerisinde kullanılmaya yarayan bir su deposu

Şeklinde ifade edilmektedir.