SözlükRa Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? R.a Neyin Kısaltması?

Ra Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? R.a Neyin Kısaltması?

12.04.2022 - 16:17 | Son Güncellenme:

Ra ne demek sorusu sıklıkla yanıtı aranan sözcükler arasındadır. Özellikle kullanım alanı bakımından önem taşıyan sözcükler arasında yer almaktadır. Buna göre Ra ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? R.A neyin kısaltması? anlamını öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ra ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? R.A neyin kısaltması detaylarıyla derledik.

Ra Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir R.a Neyin Kısaltması

Ra kelimesinin Türkçe dilbilgisinde ve kullanıldığı alana göre farklı anlamlar için kullanılan sözcükler arasında tanımlanmaktadır. Mitolojiye göre Ra güneş tanrısı olarak ifade edilmektedir.

Haberin Devamı

Ra Ne Demek?

Ra kelimesi tek başına bir anlam ifade etmemekle beraber kullanım alanına göre farklı anlamlar taşımaktadır. Ra kimya bilim dalında Radyum elementinin bir kısaltması olarak tanımlanmaktadır.

Ra TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Ra kelimesi Türk dil kurumuna göre anlamları farklı olan sözcükler içerisindedir. Ra kelimesinin tersi Ar kelime anlamı namus veya iffet olarak tanımlanırken Mitolojide tanrı yerine kullanılan bir kelime olarak ifade edilmektedir.

R.A Neyin Kısaltması?

Arapça köken olarak bakıldığında Radıyallahü anh Sahabeler için kullanılan terim olarak tanımlanmaktadır. Sahabelerin Allah yolunda olması Allah'ın onlardan razı olması şeklinde ifade edilmektedir.