SözlükMütekellim Ne Demek? Mütekellim Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Mütekellim Ne Demek? Mütekellim Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

23.08.2022 - 13:07 | Son Güncellenme:

Mütekellim kelimesi dilimizde fazla kullanılmayan ve Türkçeye, Arapçadan geçmiş olan bir kelime olarak bilinmektedir. Mütekellim kelimesi, söyleyen ve ifade eden anlamına gelmektedir. Kelam ilminde uzmanlaşan kişileri ifade etmek için de mütekellim kelimesinin tercih edildiğini söylemek mümkündür. İşte, mütekellim kelimesi hakkında merak edilen detaylar.

Mütekellim Ne Demek Mütekellim Tdk Sözlük Anlamı Nedir

 Mütekellim kelimesi, dilimizde farklı şekillerde kullanılabilmektedir. Dinimizde bazı temel ilimler bulunmaktadır. Kelam ilminde uzmanlaşmış kişiler ise mütekellim olarak tanınır. Kelam, dini bir ilim olarak da ifade edilebilmektedir.

Haberin Devamı

 Mütekellim Ne Demek? 

 Mütekellim kelimesi, Arapça kökenli kelimelerden birisidir. Mütekellim kelimesinin sözlükte yer alan anlamının ise söyleyen ve ifade eden olarak iki şekilde anlama sahip olduğu bilinir. Mütekellim kelimesi, söyleyen ve konuşan anlamına gelecek şekilde kullanılır. Mütekellim, günümüzde kullanılması fazla tercih edilen bir kelime değildir.

 Mütekellim TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Mütekellim, Türk dil kurumuna göre, teklik ve birinci kişi manasına gelmektedir. Mütekellim aynı zamanda dilimize Arapçadan geçtiği söylenebilen kelimelerden birisidir. Kelimenin sözlük anlamı ise; konuşan ve kelam eden şeklinde ifade edilebilir. Mütekellim, söyleyici manasına da sahiptir.

Yazarlar