SözlükMüslin Ne Demek? Müslin Bez Ne İşe Yarar, Özellikleri Nelerdir?

Müslin Ne Demek? Müslin Bez Ne İşe Yarar, Özellikleri Nelerdir?

12.09.2022 - 16:40 | Son Güncellenme:

Günümüzde pek çok kumaş türü bulunmaktadır. Bunlardan birisi de müslin kumaşlardır. Özellikle bebekler için kullanılan bu kumaşlar pamuklu kumaşlara denilmektedir. Müslin ne demek? Müslin bez ne işe yarar, özellikleri nelerdir? İşte, müslin kumaşlar hakkında merak edilen tüm detaylar.

Müslin Ne Demek Müslin Bez Ne İşe Yarar, Özellikleri Nelerdir

Müslinde ebeveynlerin en çok tercih ettiği kumaş türüdür. Müslin araştırması en çok hamilelik döneminde yapılmaktadır.

Haberin Devamı

 Müslin Ne Demek?

 Müslin tarihte eskiye dayanan kumaş çeşitlerinden birisidir. Çok eski bir kumaş türü olan müslin pamuklu kumaş tipine denilmektedir. İnce, düz ve kıvrımlı bir iplikle dokunmaktadır. Bu sayede pürüzsüz ve düz bir kumaş elde edilmektedir. Müslinler ince olarak dokunabildiği kadar kalın dokumaları da bulunmaktadır.

 Müslin Bez Ne İşe Yarar?

 Müslin bezler ince ve pürüzsüz yapısı sayesinde bebeklerin narin ve hassas ciltlerinde tahriş yapmamaktadır. Bu özelliği sayesinde bebeklerde örtü, kurulama veya sarmak için kullanılmaktadır. Pamuklu kumaşlar olan müslinler nefes alma özelliği olduğu için terletmeyen kumaşlardır. Pamuksu dokusu ile yüksek emiciliğe de sahip olmaktadır. 

 Müslin Bezlerin Özellikleri Nelerdir?

Haberin Devamı

 Müzlin bezler genellikle bebekler için kullanılmaktadır. Bebek battaniyelerinde, ağız silme mendillerinde, bebek havlularında ve kıyafetlerinde müslin bezler kullanılmaktadır. Müzlin bezlerin özellikleri ise şunlardır:

 - Nefes alan bir yapıya sahiplerdir. Yumuşak ve saf bir dokusu vardır.

 - Sıvıyı emici özelliği bulunmaktadır.

 - Sağlıklı bir kumaş türüdür.

 - Terletme yapmaz ve cildi tahriş etmez.

 - Narin bir görünüme sahip olsa da sağlam yapıları bulunmaktadır.