SözlükMultidisipliner Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Multidisipline Çalışan Kime Denir?

Multidisipliner Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Multidisipline Çalışan Kime Denir?

30.05.2022 - 14:21 | Son Güncellenme:

Multidisipliner genel olarak Türkçe üzerinden çok branşlı anlamına gelmektedir. Belirli bir plan ve konuya değişik branşlar üzerinden ele alınan bakış açısıdır. Multidisipliner ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Multidisipline çalışan kime denir? Multidisipliner hakkında tüm detayları derledik.

Multidisipliner Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Multidisipline Çalışan Kime Denir

 Belli bir ortam içerisinde herkesin kendi işini yapması, başkasının işi ile ilgilenmesine gerek kalmaması multidisipliner olarak anlatılabilir. Ayrıca genel anlamı üzerinden çok branşlı ile değerlendirilir.

Haberin Devamı

 Multidisipliner Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Multidisipliner kelimesi çok branşlı anlamı üzerinden değerlendirilir. Kısaca Türk dil kurumu dahilinde bu anlama sahiptir. Herhangi bir konuya belirlenmiş olan bir plan eşliğinde, ele alınan bakış açısını anlatır. Aynı zamanda kişinin kendi işini yapması ile birlikte, başkalarının işine bakmaya gerek olmadan gerçekleşen düzenli bir çalışmadır.

 Multidisipline Çalışan Kime Denir?

 Multidisipliner çalışan kendi işini başkalarının müdahalesine gerek kalmadan etkin bir şekilde yapması anlamına gelir. Güçlü bir disiplin yapısı olarak öne çıkması ile birlikte, belirli bir konu dahilinde çoklu bir çalışma olarak da öne çıkar. Ancak bu çalışma herkesin ele almış olduğu kendi çalışmasını gerçekleştirerek, disiplinli biçimde yapmasıdır.