SözlükMastaba Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Mastaba Kimler İçin Yapılır?

Mastaba Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Mastaba Kimler İçin Yapılır?

18.02.2022 - 04:41 | Son Güncellenme:

Kültürel konulara ilgi duyan kişiler için pek çok farklı konu başlığı bulunmaktadır. Son zamanlarda özellikle belgesellere konu olan mastaba, antik mısır uygarlıklarında en çok adı geçen başlıklardan biridir. Tarihi konulara ilgi duyan kişiler bu konuyu farklı kaynaklar üzerinden araştırmaktadır. Yapılan araştırmalar sonucunda çeşitli bilgilere ulaşan kişiler antik mısır kültürünü de daha yakından tanımaktadır. Mastaba nedir ve kimler için yapılır tüm detayları ile derledik.

Mastaba Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Mastaba Kimler İçin Yapılır


Mastaba kelimesi geçmişten günümüze kadar uzanan sözcüklerden biridir. 7 harf ile yazılan bu kelimenin çeşitli anlamları ve kullanım alanları bulunmaktadır. Antik mısır zamanında ölüler için uygulanan mezar anıtı olarak günümüze kadar uzanmaktadır. Mastaba kelimesi sözcük anlamı bakımından da mezar anlamını taşımaktadır.

Mastaba Nedir ve TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Mastaba antik mısır döneminde ölüler için yapılan düz toprak mezar anıtı olarak bilinmektedir. Düz tepe şeklinde tasarlanan bu odalar ölülerin eşyaları ile birlikte gömülmelerini sağlamaktadır. TDK sözlük anlamı bakımından da bu kelime toprak altına yapılan düz tepesi bulunan odacık şeklinde kullanılmaktadır.

Mastaba Kimler İçin Yapılır?

Mastaba, antik mısır uygarlıklarında yaşayan kişiler için yapılmaktadır. Aynı zamanda ölüler için yapılan bu mezar anıtları uzun süre boyunca kültürel olarak yaygın hale gelmektedir. Mastaba tepesi düz olarak tasarlanan mezar odacığı olarak da bilinmektedir. Bu mezar antik mısır ve mısır kültürüne sahip olan kişilerin tümü için yapılan mezar anıtıdır.