SözlükLale Çiçeği Özellikleri Nelerdir? Lale Sembolünün Anlamı Nedir?

Lale Çiçeği Özellikleri Nelerdir? Lale Sembolünün Anlamı Nedir?

29.08.2022 - 14:49 | Son Güncellenme:

Evlerde veya bahçelerde bakımı sağlanan pek çok çiçek çeşidi bulunmaktadır. Bu çiçeklerden birisi de lale çiçeğidir. Lale çiçeği renkleri bazı duyguları temsil ettiği için önemli bir çiçek olarak karşımıza çıkmaktadır. Lale çiçeği özellikleri nelerdir? Lale sembolünün anlamı nedir? İşte lale çiçeği hakkında merak edilenler.

Lale Çiçeği Özellikleri Nelerdir Lale Sembolünün Anlamı Nedir

Lale çiçeği çabuk büyüyen ve bakımı kolay olan çiçeklerden birisidir. Narin ve şık görünüme sahip laleler evlerde çok sık bakılan bitki türlerinden birisidir.

Haberin Devamı

 Lale Çiçeği Özellikleri Nelerdir?

 Lale çiçekleri diğer çiçekler gibi farklı özellikler barındırmaktadır. Lale çiçeklerinin özellikleri şunlardır:

 - Sap üzerinde tek çiçek bulunduran lale çiçeği soğanlı bir bitki türüdür. Bu sebeple kendiliğinden döllenerek bir sonraki sene aynı yerden filiz vermektedir.

 - Laleler zambakgiller familyasına aittir.

 - Her lale çiçeği renginin farklı anlamı vardır.

 - Lale çiçeklerinin biçimleri çan şeklindedir.

 - Dünya üzerinde yaklaşık olarak 5 bin lale çeşidi vardır.

 - Laleler Osmanlı ve Türkiye'nin sembolüdür.

 Lale Sembolünün Anlamı Nedir?

 Lale çiçeği sembolü Osmanlı ve Türkiye'nin sembolü olmuş bir çiçektir. Bunun dışında lale çiçeğinde her rengin farklı bir anlamı bulunmaktadır. Bunlardan ilki kırmızı laledir. Kırmızı lalenin anlamı seni seviyorum anlamını ifade etmektedir. Diğeri ise beyaz laledir. Beyaz lale saflığı ve temizliği ifade eden bir çiçek türüdür.

Haberin Devamı

 Lale türlerinden bir diğeri ise pembe laledir. Pembe laleler şevkat ve sadakatı simgelemektedir. Sarı laleler ise saygı ve hoşgörüyü simgeleyen bir çiçek çeşidi olmaktadır.