SözlükKovboy Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kovboylar Ne İş Yapar?

Kovboy Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kovboylar Ne İş Yapar?

06.01.2022 - 17:31 | Son Güncellenme:

Kovboy, ne anlama geldiği merak edilen kelimelerden biridir. Özellikle kullanım anlamı bakımından önemli olan ve araştırılan kelimeler arasındadır. Bu bakımdan Kovboy ne demek öğrenebilir ve bu sayede doğru anlamda kullanabilirsiniz. Kovboy ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Kovboylar ne iş yapar tüm detayları ile derledik.

Kovboy Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Kovboylar Ne İş Yapar

 Kovboy, Fransızca kökenli bir kelimedir ve dilimize de Fransızca dilinden gelmiştir. Kovboy kelimesi dilimizde Amerika'da bulunan sığır çobanı ve Gangster özentisi kimse anlamlarında kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

 Kovboy Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Kovboy ne demek birçok kişi tarafından internet üzerinden araştırılmakta ve merak edilmektedir. Kelimelerin anlamlarının ne olduğunu en doğru şekilde TDK sözlükten öğrenmek ve bu anlamlarda cümle içinde kullanmak mümkündür. Kovboy dilimize

 Fransızcadan geçmiş olan bir kelimedir ve Kovboy kelimesi Fransızca kökenlidir. Dilimizde kovboy kelimesinin anlamı gangsterliğe özenen kişi, Amerika'da sığır çobanlığı yapan kimse anlamına gelmektedir. 

 Kovboylar Ne İş Yapar?

 Kovboylar ABD'nin batısındaki sığır çobanlarına verilen bir isimdir. Kovboylar baha aylarında satılacak olan hayvanları en yakın şehre götürüp satarlardı ve geri dönmeden önce de eğlenceleri katılırdı. Bu kişiler eğlence esnasında her türlü rezaleti yaparak aynı zamanda soygun da yaparlardı ve bunun için adam da öldürürlerdi. Kovboyların ilk örneklerine Amerika'nın Texas şehrinde rastlanmıştır ve bu esnada 1820'li seneler yaşanmaktadır. Kovboylar 1900'lü senelerden sonra da ortadan kalkmıştır.