SözlükKeyif Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Keyif Almak Ne Demek?

Keyif Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Keyif Almak Ne Demek?

17.10.2021 - 01:49 | Son Güncellenme:

Gün içinde çok sık kullanılan kelimeler bulunmaktadır. Bazı kelimeler birden fazla durum için kullanılmaktadır. Keyif kelimesi de birçok konu için ve sık kullanılan bir kelimedir. Keyif ne demek? Keyif kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı nedir? Keyif almak ne anlama gelmektedir? Keyif almak ne için kullanılmaktadır? Sizler için keyif kelimesinin anlamlarını ve ne için kullanıldığını derledik.

Keyif Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Keyif Almak Ne Demek


Keyif kelimesi sağlık ve zevk anlamlarında kullanılmaktadır.

Keyif TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Keyif kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında 7 farklı anlam çıkmaktadır. Keyif kelimesinin ilk anlamı vücut esenliği ve sağlık olarak verilmiştir. Keyif kelimesinin ikinci anlamı canlılık, tasasızlık ve iç rahatlığı olarak verilmiştir. Keyif kelimesinin üçüncü karşılığı rahat, huzur ve afiyet olarak verilmiştir. Keyif kelimesinin dördüncü karşılığı istek, heves ve zevk olarak verilmiştir.

Keyif kelimesinin beşinci karşılığı alkollü içki ve başka uyuşturucu maddeler kullanıldığında insanda görülen durum olarak verilmiştir. Keyif kelimesinin altıncı karşılığı yolsuz ve kural dışı istek olarak verilmiştir. Keyif kelimesinin son karşılığı argo anlam esrar olarak verilmiştir.

Keyif Almak Ne Demek?

Keyif almak fiili yapılan işten hoşlanmak anlamında kullanılmaktadır. Keyif almak fiili zevk duymak ve eğlenmek anlamlarında da kullanılmaktadır.