Sözlükİşporta Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İşportacı Ne İş Yapar?

İşporta Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İşportacı Ne İş Yapar?

06.08.2021 - 05:30 | Son Güncellenme:

Eski zamanlarda daha fazla kullanılmış olsa bile, günümüzde hala geçerliliği bulunan kelimelerden biri işporta sözcüğüdür. Peki, işporta ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? İşportacı ne iş yapar tüm detayları ile derledik.

İşporta Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir İşportacı Ne İş Yapar


İşporta kelimesi günümüzde İtalyancadan Türkçeye yerleşmiş olan sözcükler arasında geliyor. Taşıdığı anlam ile beraber günümüzde hala kullanılan sözcüklerden biridir.

İşporta Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Gezici satıcılarının mallarını koymaya yarayan, yayvan sepet ya da araç işporta olarak bilinmektedir. Yani gezerek satış yapan kişilerin kullandıkları bu işi gören araç olarak öne çıkar. Aynı zamanda açıkta yapılan satış şeklinde de halk arasında bir anlama sahip olduğunu söylemek mümkün.

İşportacı Ne İş Yapar?

Tezgah ve benzeri taşıma araçları ile beraber, toptancılardan aldıkları ürünleri cadde ve sokaklarda pazarlayan kişiler işportacı olarak bilmektedir. Eski dönemlerde daha yaygın bir meslek olması ile beraber, günümüzde çok fazla öne çıkmayan bir meslek olarak da ifade edilebilir. Birçok değişik ürünü pazarlama ve ticaretini yapma ile beraber satışını gerçekleştirmek çalışmalarını ele alırlar.