SözlükGına Gelmek Ne Demek? Gına Geldi Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Gına Gelmek Ne Demek? Gına Geldi Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

25.08.2022 - 03:12 | Son Güncellenme:

Gına gelmek, dilimizde kullanılan deyimler arasındadır. Gına geldi derken kişiler durumlardan bunaldığını ya da kişilerden sıkıldığını anlatır. Gına gelmek, doyumsamak ya da bıkacak duruma gelmek demektir. Gına geldi TDK sözlük anlamını da sizler için derledik.

Gına Gelmek Ne Demek Gına Geldi Tdk Sözlük Anlamı Nedir


Gına geldi demek sıkılmak veya bunalmak anlamına gelir. Gıda geldi diyen kişiler mevcut durumlardan sıkıldığını anlatmak ister.

Gına Gelmek Ne Demek?

Gına gelmek sıklıkla karşılaşılan bir sözcük öbeği olarak bilinmektedir. Deyim olarak karşımıza çıkan gına gelmek tabiri genelde bıkmak ya da sıkılmak anlamlarına gelir. Birçok deyim vardır ve bu deyimleri kullanmak için anlamlarını doğru bilmek gerekir. Eğer anlamını bilmediğiniz bir deyim olursa kısa süre içinde internetten anlamını öğrenebilirsiniz.

Gıne Geldi TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Gına gelmek bir deyimdir ve dilimizde sık sık kullanılır. Gına geldi, TDK sözlük anlamına bakıldığından sıkılmak, bıkmak, bunalmak ya da doyumsamak anlamlarında kullanılır. Gına geldi diyen kişiler bu kişilerden ya da mevcut durumdan sıkılmış, bıkmış olurlar. Uygun bir durum olması halinde gına geldi deyimini siz de cümle içinde kullanarak durumu anlatabilirsiniz.