SözlükGeçerlilik Nedir? Geçerlilik Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

Geçerlilik Nedir? Geçerlilik Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

28.05.2022 - 13:36 | Son Güncellenme:

Geçerlilik, geçerlik ya da geçerli olma durumunda kullanılan bir kelimedir. Doğruluğu bilinen ve çoğunluk tarafından kabul edilen de geçerli sayılabilir. Geçerlilik süreler için de kullanılabilir. Geçerlilik nedir ve TDK sözlük anlamı nedir ayrıntıları ile derledik.

Geçerlilik Nedir Geçerlilik Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek

Geçerlilik, geçerli olma durumu için kullanılan bir kelimedir. Bir olayın ya da durumun kabul edilme süreleri için de geçerlilik kelimesi kullanılabilir. Geçerlilik doğru olan ve mantıksal bir şekilde kabul edilebilen her durum için söylenebilir.

Haberin Devamı

 Geçerlilik Nedir?

 Dilimizde geçerli olma durumu, geçerlik durumları için geçerlilik kelimesi kullanılır. Bir kavramın ya da yargının mantıksal olarak doğru kabul edilmesi ve onaylanır olması geçerli olduğunu gösterir. Geçerli, bir nevi doğruluğu kabul edilmiş ve inanılmış olandır.

 Geçerlilik TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

 Geçerlilik, TDK sözlü anlamına bakıldığında geçerli olma durumu olarak karşımıza çıkar. Bir yargının mantıklı olması, onaylanabilir ve kabul edilebilir olması geçerli olduğunu gösterir. Geçerli olan durumlar genelde çoğunluk tarafından doğruluğuna inanılan ya da ispatlanmış olan konulardır. Geçerli olan şeyler doğru olarak da kabul edilir.