SözlükFemur Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Vücutta Femur Neresidir?

Femur Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Vücutta Femur Neresidir?

24.08.2022 - 16:07 | Son Güncellenme:

Femur kelimesi, uyluk sözcüğünün Latincesi olarak kullanılmaktadır. İnsan vücudunda bulunan en güçlü, sağlam ve uzun kemik olarak görülmektedir. Kalçanın ve dizin bir bölümünü femur oluşturmaktadır. Peki, femur ne demek? Femur TDK sözlük anlamı nedir? Vücutta femur neresidir, sizler için merak edilen detayları derledik.

Femur Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Vücutta Femur Neresidir

Femur olarak adlandırılan kemik çok güçlü olmasına rağmen kırılabilmektedir. Femur kemiğinin kırılması durumunda, ciddi sağlık sorunları yaşanmaktadır. Araç kazaları, şiddetli bir darbe ve silah yaralanmalarında femur kemiği zarar görmektedir.

Haberin Devamı

Femur Ne Demek?

Uyluk kemiğine femur denilmektedir. Vücuttaki en uzun kemik olmakla birlikte 2 adet bulunmaktadır. Kişinin boyunun uzunluğunun femurun 4 katı olduğu tarzında rivayetler görülmektedir.

Femur TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Femurun TDK sözlük anlamı uyluk kemiği olmakla birlikte çok yaygın olmayan örümcek ve böceklerde bacak pölütleri anlamı bulunmaktadır.

Vücutta Femur Neresidir?

Kalça ekleminden başlayıp dize kadar uzanan kemiğe, femur denilmektedir. Femir kemiğini çevreleyen son derece geniş kas dokusu bulunmaktadır. Femur, üst bacak kemiği olarak da bilinmektedir. Femur kemiğinin üst ve alt kısımları eklemlere bağlandığı için oturma ve diz kırma hareketleri yapılabilmektedir.