Sözlük Balçık Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Balçık Ne İşe Yarar?

Balçık Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Balçık Ne İşe Yarar?

27.08.2021 - 01:35 | Son Güncellenme:

Az duyulan ve yeni karşımıza çıkan bazı kelimeler, otomatik olarak insanların bu kelimelerin anlamlarını öğrenmeye itmektedir. Günümüzde halk arasında kullanılan bazı kelimelerden birisi olan balçık kelimesi, fazla duyulmuş olsa da kelimenin gerçek anlamı çoğu kişi tarafından bilinmiyor. Balçık nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Balçık ne işe yarar tüm detayları ile derledik.

Balçık Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek Balçık Ne İşe Yarar

Balçık kelimesinin birden fazla anlamı bulunmaktadır. Balçık kelimesi güçlük ve zorluk çıkartan anlamına gelmektedir. Öte yandan balçık kil oranı yüksek, yağlı ve su geçirmez toprak anlamına da gelmektedir.

Haberin Devamı

 Balçık Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

 Türkçede çeşitli anlamlara gelen ve gün içinde farklı alanlarda yaygın olarak kullanılan nadir kelimelerden birisi de balçık kelimesidir. Balçık kelimesinin tüm anlamlarını bilmek isteyen kişiler, kelime hakkında bilgi sahibi olmak adına TDK sözlük sitesinden yardım almak istemektedir. TDK sözlük sitesinde balçık kelimesinin anlamı şekilde yer alıyor:

 - Güçlük çıkartan.

 - İçindeki kil oranı yüksek, yağlı ve su geçirmez toprak.

 - İçinde farklı maddeler bulunan, killi ve yapışkan çamur.

 Balçık Ne İşe Yarar?

 Balçık günümüzde kap veya farklı malzemeler üretmek için kullanılan maddedir. Balçık kap, kaçak ya da bardak gibi farklı üretimler yapmaya yarayan maddedir.