SözlükAlbız Ne Demek? Albıs Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Albız Ne Demek? Albıs Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

01.09.2021 - 05:26 | Son Güncellenme:

Türkçede yabancı dillerden gelen birçok farklı kelime bulunmaktadır. Bu kelimeleri arasında özellikle albız sözcüğü son dönemlerde merak ediliyor. Peki, albız ne demek? Albıs TDK sözlük anlamı nedir tüm detayları ile derledik.

Albız Ne Demek Albıs Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Kökenin yabancı olan bir kelime olması ile beraber albız sözcüğü Türkçede yerleşik bulunan kelimeler içerisinde gelir. Günlük yaşamda çok kullanılan bir sözcük olmasa bile birçok farklı eserde ya da yazılı kaynakta karşılaşılan bir kelimedir.

Albız Ne Demek?

Türkçe üzerinden albız kelimesinin anlamını bakıldığı vakit, ‘Şeytan’ anlamı çıkmaktadır. Öne çıkan bu tek anlamı ile beraber amaca uygun olarak tek başına ya da cümle içerisinde kullanmak mümkün. Aynı zamanda herhangi bir kaynakta karşılaşıldığı vakit bu anlam üzerinden cümle anlaşılabilir.

Albıs TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Aynı şekilde Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı zaman, bu kelime, ‘Şeytan’ biçiminde ifade edilmektedir. Taşımış olduğu bu anlam ile beraber özellikle farklı eserlerde ve kaynaklarda öne çıkmaktadır. Günlük yaşamın içerisinde Türkçede güncel bir kelime olmadığını da ifade etmek mümkündür.