SözlükAdapte Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Adapte Olmak Nedir?

Adapte Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Adapte Olmak Nedir?

13.08.2021 - 04:40 | Son Güncellenme:

Adapte kelimesi Türkçede daha çok kelime grubu üzerinden ele alınmakta ve adapte olmak şeklinde kullanılmaktadır. Aynı zamanda Türkçede yaygın olarak yerleşik biçimde değerlendirilen sözcükler içerisinde yer alıyor. Peki, adapte ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Adapte olmak nedir tüm detayları ile derledik.

Adapte Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Adapte Olmak Nedir

Anahtar kelimesi Türkçede sıfat olarak kullanılır ve cümle içerisinde önemli bir yere sahiptir. Özellikle taşıdığı anlam üzerinden yaygın bir şekilde kullanılan kelimeler arasında geldiğini söylemek mümkün.

Adapte Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu kapsamında adapte kelimesi ele alındığı vakit, ‘Uyarlanmış’ anlamı üzerinden ifade edilmektedir. Aynı zamanda ‘uyum ya da uyum sağlamak’ kelimeleri üzerinden de ele alınarak söylemek mümkün.

Adapte Olmak Nedir?

Yukarıda da söylendiği gibi adapte kelimesi daha çok kelime grubu olarak adapte olmak şeklinde öne çıkmaktadır. Bu doğrultuda adapte olmak sözcük grubu, ‘Uymak,’ biçiminde ifade edilmektedir.

‘’O çocuk sınıfa hemen adapte oldu.’’

Yukarıda görüldüğü gibi çocuğun sınıfa kolay bir şekilde uyum sağladığı ifade edilmektedir. Bu şekilde hem adapte hem de adapte olmak kelime ile kelime grubu kullanılabilir.