EğitimSlav Ne Demek, Kime Denir? Slav Devletleri Nelerdir?

Slav Ne Demek, Kime Denir? Slav Devletleri Nelerdir?

19.04.2022 - 15:43 | Son Güncellenme:

Slav kelimesi oldukça fazla karşılaşılmakta olan kelimeler arasında yer almaktadır. Özellikle bazı etnik grupların dillerindeki yakınlıktan dolayı halklarına verilmekte olan bir takım isimler bulunmaktadır. Slav kelimesi de bu şekilde kullanılmakta olan bir kelimedir. Slav ne demek, kime denir? Slav devletleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Slav Ne Demek, Kime Denir Slav Devletleri Nelerdir

Slav kelimesi, dilimizde sıklıkla kullanılmakta olan kelimelerden birisi olarak ifade edilebilir. Slavlar eski ismiyle ise Sakalibe, Avrupa da yaşadığı bilinen en kalabalık etnik grup olarak bilinmektedir. Slavlar genel olarak Avrupa'nın doğusunda ve kuzey doğusunda yaşamaktadır. 

Haberin Devamı

 Slav Ne Demek, Kime Denir?

 Slav kelimesi, dillerindeki yakınlıktan dolayı Rus, Leh, Sırp, Hırvat, Bulgar ve Çek halklarına verilen ortak ad olarak ifade edilebilir. Slavlar aynı zamanda kendi içlerinde de üç farklı gruba ayrılmaktadır. Slavların kendi içinde Doğu Slavları, Batı Slavları ve Güney Slavları olarak üçe ayrıldığını söylemek de mümkün olmaktadır. 

 Slavların Hint-Avrupa kökenli uluslarla aynı ırktan olduklarını söylemek de mümkün olmaktadır. Slav ırklarının aynı zamanda tanınmayan Slav devletleri, özerk ve bağımlı devletler olarak da ayrıldığını söylemek mümkün olmaktadır. Slavlar, aynı zamanda Asya'nın kuzey kesimlerinde de yaşamaktadır. Yaşamakta olan en kalabalık etnik grup olduğunu söylemek de mümkün olmaktadır. 

Haberin Devamı

 Slav Devletleri Nelerdir?

 Slav devletleri, bu halklara özgü olan kişileri ifade etmektedir. Slavlar, Avrupa'da yaşayan en kalabalık etnik grup olarak bilinmektedir.

Ruslar

Ukraynalılar

Beyaz Ruslar

Polonyalılar

Çekler

Slovaklar

Boşnaklar

Hırvatlar

Sırplar

Pomaklar

Karadağlılar

Bulgarlar

Slovenler

Makedonlar

Slav devleri olarak bilinmektedir. Slav devletlerinin dini olarak ise Ortodokslar ve Katolikler olarak iki ana grupta incelendiğini söylemek mümkün olmaktadır. Ancak çok yaygın olmamakla birlikte Müslüman ve Protestan Slavların olduğu da bilinmektedir. Slav devletleri, ilk vatanının Vistül nehri olduğu da bilinmektedir.