EğitimSekonder Ne Demek? Tıp Dilinde Sekonder Kelimesi Hangi Anlamda Kullanılır?

Sekonder Ne Demek? Tıp Dilinde Sekonder Kelimesi Hangi Anlamda Kullanılır?

12.03.2021 - 13:42 | Son Güncellenme:

Sekonder sözcüğü günlük hayatta pek çok yerde karşılaşılan bir kavramdır. Sekonder sözcüğünün ne anlama geldiği ve tam olarak neyi ifade ettiği ise merak konusudur. Sekonder konusunda merakla okuyacağınız bilgileri sizler için derledik.

Sekonder Ne Demek Tıp Dilinde Sekonder Kelimesi Hangi Anlamda Kullanılır

Sekonder sözcüğü tıbbi bir terim olarak kullanıldığında "ikincil", başka bir hastalığın üzerine ya da bağlı olarak gelişen anlamında kullanılmaktadır. Sekonder kelimesi terim olarak biyoloji ve ilaç sanayi gibi alanlarda da kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

Sekonder Ne Demek?

Sekonder kelimesi dilimize İngilizce' den "second" kökünden geçmiş bir kelimedir. İngilizce' de kelime iki veya ikinci manasına gelmektedir. Sekonder kelimesi dilimizde de "ikincil" anlamında kullanılmaktadır. Sekınder kelimesi aynı zamanda bazı alanlarda da terimdir. İlaç sanayi, mühendislik, elektrik, biyoloji ve tıp bu alanlardan bazılarını oluşturmaktadır.

Tıp Dilinde Sekonder Kelimesi Hangi Anlamda Kullanılmaktadır?

Sekonder kelimesi tıp dünyasında kullanılan bir terimdir. Sekonder tıp biliminde ilk olmayan, sonradan değişik sebeplere bağlı olarak ortaya çıkan durumlar için kullanılan bir sözcüktür. Eğer tıpta bir hastalığın sekonder belirtilerinden söz ediliyorsa temel yani diğer ifade ile primer ( birincil) belirtilerinden daha farklı belirtilerinden bahsediliyordur.