Eğitim Personal Trainer Ne Demek, Türkçesi Nedir? Personel Trainer Kime Denir?

Personal Trainer Ne Demek, Türkçesi Nedir? Personel Trainer Kime Denir?

05.07.2022 - 02:03 | Son Güncellenme:

Personel trainer Türkçe olarak kişisel antrenör demektir. Personel trainer olmak için spor eğitimi almak gereklidir. Genelde spor salonlarında çalışırlar ve isteyen kişilere özel olarak egzersiz hizmeti verirler. Personel trainer ne demektir ve Türkçesi nedir sorusunun yanında kimlere Personel trainer hakkında merak edilen tüm detaylar.

Personal Trainer Ne Demek, Türkçesi Nedir Personel Trainer Kime Denir

Personel trainer olmak için bir spor eğitimi almak gerekmektedir. Personel trainerlar genelde spor salonlarında çalışır ve kişilere özel ders verirler. 

Haberin Devamı

 Personel Trainer Ne Demek, Türkçesi Nedir?

 Personel trainer, kişiye özel bir antrenman programı çıkaran ve sporcuyu yönlendiren kişidir. Tüm spor aktiviteleri, antrenman ve ölçümler esnasında kişinin yanında olur ve onu takip eder. Personel trainer sayesinde kişiler daha doğru spor yapar ve daha doğru yönlendirme alır. Personel trainer kelimesinin Türkçesi de kişisel antrenör demektir. Her personel trainer'in birbiri ile çakışmayacak şekilde birden fazla sporcusu olabilir.

 Personel Trainer Kime Denir?

 Personel trainerlar genelde spor salonlarında olurlar. Beden eğitimi, antrenörlük ya da spor ile ilgili eğitim alan kişilerin personel trainer olma imkanı vardır. Personel trainer Türkçe olarak kişisel antrenör demektir. Kişisel antrenörler kişilere özel olarak egzersiz programı hazırlarlar ve tüm egzersiz boyunca da yanlarında olarak her şeyi doğru yapmalarını sağlarlar. Yalnızca egzersiz ve spor esnasında değil ölçüm sırasında da yanlarında olarak her şeyi takip etmekle görevlilerdir. Personel trainerler eğer bilgi sahibiyseler kişilere beslenme programları için de yardımcı olabilirler.