Eğitim Pentagon Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Geometride Pentagon Şekli Nedir?

Pentagon Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Geometride Pentagon Şekli Nedir?

14.06.2021 - 16:16 | Son Güncellenme:

İnsanlar birbirleriyle konuşarak anlaşırlar. Konuşmak da dil vasıtasıyla gerçekleşir. Dil, son derece dinamik bir alandır. Yabancı dillerden etkilenir. Türkçeye; özellikle Farsça ve Arapçadan oldukça fazla sözcük geçmiştir. Fakat Batı dillerinden de benzer geçişler olmuştur. Pentagon sözcüğü de böyle bir kelimedir. İşte pentagon nedir, ne anlama gelir ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.

Pentagon Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek Geometride Pentagon Şekli Nedir

 Yunanca kökenli bir kelime olan pentagon, aynı zamanda Matematik alanında da bir terimdir. Pentagon, geometride beş kenarı olan bir çokgendir.

Haberin Devamı

 Pentagon Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

 Pentagon sözcüğünün anlamını öğrenmek için değişik kaynaklardan yararlanılabilir. Bu kaynakların en başında da Türk Dil Kurumu sözlüğü gelir. Türk Dil Kurumu ( TDK ) sözlüğüne bakıldığında "pentagon" sözcüğünün açıklaması olarak şunların yer aldığı görülmektedir.

Beş kenarlı çokgen

Beş kıyısı olan çokgen

Beş köşeli

The Pentagon, ABD Milli Savunma Bakanlığı Binası, ABD'nin askeri liderliği binası

Pentagonal

Muhammes 

Geometride Pentagon Şekli Nedir?

 Pentagon, ABD'nin Milli Savunma Bakanlığı binasına da verilen bir isim olan Pentagon aynı zamanda matematikte, geometride bir terimdir. Pentagon, geometride bir beşgendir. Yani geometride beş kenarı olan bir çokgendir.