EğitimPatron Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Patron Kime Denir?

Patron Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Patron Kime Denir?

22.08.2022 - 16:37 | Son Güncellenme:

Patron kelimesi, günlük kullanımda sıklıkla kullanılan kelimeler arasında yer alır. Patron kelimesinin sözlükte, işveren şeklinde tanımlandığı ifade edilebilir. Üstelik patron, bir iş yerine sahip olan ve iş yerinde çalışanları bulunan kişi olarak da ifade edilebilmektedir. Herhangi bir kuruluşta veya iş yerinde yetkili olan kişiyi belirtmek için de patron kelimesinin kullanıldığı söylenebilir. İşte, tüm detaylar.

Patron Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Patron Kime Denir

Patron kelimesinin, temel anlamıyla işveren anlamına geldiği ifade edilebilir. Patron kelimesinin, bir iş yerinin sahibi olan kişiyi belirtmek için kullanıldığını söylemek de mümkün olmaktadır.

Patron Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Patron kelimesinin sözlükte, bir iş yerine sahip olan ve işveren anlamlarına gelecek şekilde kullanılır. Bir ticaret veya sanayi kuruluşunun sahibi olan kişi patron olarak bilinmektedir.

Patron Kime Denir?

Patron, iş yeri sahibi olan ve işveren kişiler için kullanılan bir ifade olarak bilinmektedir. Herhangi bir kuruma sahip olduğu bilinen iş yeri sahibine de patron kelimesiyle ifade edilmektedir. Patron kelimesinin iş yerine sahip olan ve işçi çalıştıran kişilere söylendiği bilinmektedir.