22.03.2021 - 14:56 | Son Güncellenme:
Peynirler yapım aşamasında çok çeşitli aşamalardan geçen yiyeceklerdir. Bundan dolayı kültürler içerisinde büyük öneme sahiptirler ve üretimi sırasında oldukça özen gösterilmektedir. Dünya genelinde üne sahip olan peynirlerden biri de parmesan peyniridir. İtalya'da yapılan parmesan peynirinin üretiminde dünya çapında bir lezzet bulunmaktadır.
Parmesan Peyniri Nedir ve Nasıl Üretilir?
Parmesan peyniri, İtalya'nın Parma bölgesindeki inek sütünden yapılmaktadır. Çok sert bir yapısı bulunmaktadır. Genellikle altın sarısı renginde üretilmektedir. Olgunlaşması için en az iki yıl bekleme süresi bulunmaktadır. Tekerlek biçimindeki peynir çeşididir. Dünya tarafından tanınmış ve onaylanmış olan peynir türleri arasında bulunmaktadır. Çok çeşitli yemeklerde kullanılmaktadır.
Parmesan Peyniri Hangi Yemeklerde Kullanılır?
Parmesan peyniri sayısız yemekte kullanılan bir peynir türüdür. Ancak kültürümüzde parmesan peynirinin kullanımına şu şekilde örnekler verebiliriz: çeşitli makarna türleri, fırında karnabahar, fırın patates, tavuk ızgara, tavuklu salata, mevsim salataları, sarımsaklı ekmek, köfte… Parmesan peyniri tüm bu yemeklere bambaşka bir lezzet katmakta ve kimi insanlar için vazgeçilmez olarak kullanılmaktadır.