EğitimOrganik Dayanışma Nedir, Özellikleri Nelerdir? Organik Dayanışma Örnekleri Nelerdir?

Organik Dayanışma Nedir, Özellikleri Nelerdir? Organik Dayanışma Örnekleri Nelerdir?

13.03.2022 - 03:43 | Son Güncellenme:

Organik dayanışma, sıklıkla kullanılan kelimelerden biridir. Özellikle kullanım anlamı olarak da önem taşıyan kelimeler arasındadır. Bu bakımdan Organik dayanışma nedir öğrenebilir ve özellikleri hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Organik dayanışma nedir, özellikleri nelerdir? Organik dayanışma örnekleri nelerdir detaylarıyla derledik.

Organik Dayanışma Nedir, Özellikleri Nelerdir Organik Dayanışma Örnekleri Nelerdir


Organik dayanışma, insanların ya da canlıların birbirlerine doğal olarak duyduğu ihtiyaçtan ortaya çıkan bir dayanışmadır.

Organik Dayanışma Nedir, Özellikleri Nelerdir?

İş bölümünden ya da insanların ve canlıların birbirlerine muhtaç olmalarından doğan bir dayanışmadır. Canlıların arasındaki dayanışma organik dayanışmadır. Organik dayanışmada sanayi gelişmiş olur ve nüfus da yüksektir. Bireyler birbirleri ile benzemez ve bundan dolayı da farklılıktan doğan bir uyum yaşarlar. Organik dayanışmanın olduğu toplumda hukuk ve bağlı olduğu kollar gelişmiştir. Ortak bir ahlaki değer olmadığından işlenen suçlara duygusal bir tepki gösterilme. Tüm suçlardan polisler ve mahkemeler sorumlu tutulur ve çok fazla tepki gösterilmez.

Organik Dayanışma Örnekleri Nelerdir?

Organik dayanışma kapitalizm sonucu ortaya çıkan farklılıklardan doğan bir dayanışmadır. Nüfus çeşitliliği sonucu iş bölümü ortaya çıkar ve bundan dolayı kişisel düşünceler değer kazanır. Organik dayanışma düşüncesi Emile Durkheim'a ait olan bir düşüncedir. Bu toplumlarda bireyler farklılaşır ve bireysellik oldukça fazladır. Karşılıklı olarak kişiler birbirlerine bağlıdır fakat arada herhangi bir duygusal bağ bulunmaz. Mecburiyetten oluşan bir bağ vardır ve doğal bir ihtiyaç olduğundan bu durum Organik Dayanışma olarak kabul edilir.

 

Yazarlar