EğitimÖğretim Teknolojisi Nedir, Ne İşe Yarar? Öğretim Teknolojileri Neden Önemlidir?

Öğretim Teknolojisi Nedir, Ne İşe Yarar? Öğretim Teknolojileri Neden Önemlidir?

09.03.2022 - 04:20 | Son Güncellenme:

Eğitim hayatının vazgeçilmez parçası öğretimdir. Bilgiyi alacak olan kişi ya da kişiler sağlıklı bir öğretim süreci geçirdiklerinde bilgiyi kalıcı halde alırlar. Öğrencilerin hedeflediği kazanımlar vardır. Bu kazanımlar rahat bir şekilde edinilmelidir. Bireysel öğrenmeye uygun çağdaş bir öğrenme benimsenmelidir. Bu sayede bilgi etkili, kalıcı ve anlamlı hale gelir. Sağlıklı bilgi aktarımı söz konusu olur. Öğretim teknolojileri de bu şartları sağlayan bir bilim dalıdır diyebiliriz. Öğretim teknolojisi nedir, ne işe yarar ve öğretim teknolojileri neden önemlidir detayları ile derledik.

Öğretim Teknolojisi Nedir, Ne İşe Yarar Öğretim Teknolojileri Neden Önemlidir


Öğretim teknolojisi kavramı her eğitimcinin karşısına çıkmış ve bilmesi gereken bir kavramdır. Geniş kapsamlı bir konu olan öğretim teknolojilerinin amacı bilgi aktarımını kalıcı hale getirmektir. Bilgiyi alan kişiler için de öğretim teknolojileri konusu oldukça önemlidir.

Öğretim Teknolojisi Nedir?

Öğretim teknolojisi istendik öğrenmenin geliştirilmesi için kullanılan bir bilim dalıdır. Bu bilim dalı tasarlanmış, kurumsal ve müfredat haline gelmiş ortamlarda vardır. Çünkü bu ortamlarda istendik öğrenim söz konusudur.

Bu öğretimde bir süreç vardır. Bu süreçte araçların çözümlenmesi, geliştirilmesi, tasarlanması, değerlendirilmesi ve uygulanması işlemleri yapılmaktadır. Süreci yöneten ve inceleyen bilim dalı da öğretim teknolojisidir.

Öğretim Teknolojisi Ne İşe Yarar?

Öğretim teknolojisi öğrencilerin rahat ve kolay öğrenmesini sağlar. Bu sayede öğrenci bilgiyi kalıcı olarak alır ve hedefini gerçekleştirir. Öğretim teknolojilerinde bireysel öğrenme benimsenir. Aynı zamanda öğretim teknolojileri bizlere çağdaş bir şekilde öğrenebilmeyi sunar. Çağdaş bir şekilde öğrenmek demek etkili, kalıcı ve anlamlı bilgilere erişebilmek demektir. Öğretim teknolojileri sağlıklı bilginin aktarılması işine yaramaktadır.

Öğretim Teknolojileri Neden Önemlidir?

Öğretim teknolojileri öğretim sürecinin zenginleşmesi ve öğrenmenin artması açısından önemlidir. Bu şartları sağlayan öğretim teknolojisi sistemi iyi tasarlanmış ve yapılmış öğretim araç gereçleri sayesinde gerçekleştirmektedir.

Öğretim teknolojileri öğrencinin kafasında yer alan ve anlaması güç olan olgu ve olayların basit hale gelmesi konusunda da önemlidir. Öğretim teknolojiler soyut şeyleri somut düşüncelerle destekleyerek somutlaştırır.