Eğitim‘Öğrenme kayıpları telafi edilecek’

‘Öğrenme kayıpları telafi edilecek’

11.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

855 bin sınıfta yüz yüze eğitime ara vermeden dönemin tamamlanacağını belirten Özer, “1.5 yıl aranın getirmiş olduğu öğrenme kayıpları telafi edilecek” dedi

‘Öğrenme kayıpları telafi edilecek’

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Trabzon’da bir dizi ziyarette bulundu. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile makamında görüşen Bakan Özer, İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı öncesinde açıklama yaptı. 1.5 yıl aradan sonra yüz yüze eğitime kararlılıkla devam ettiklerini belirten Özer, “Birinci dönem yüz yüze eğitimi devam ettirdik. Şubatta ikinci dönemimiz başladı yine aynı kararlıkla yüz yüze eğitime devam ettik” dedi. 2 Mart’ta Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun yeni kararını açıkladığını, aynı kararı okullara adapte ettiklerini söyleyen Özer, “2 Mart tarihi itibarıyla okulların bahçesinde öğrenci, öğretmen ve idari personelimizin maske kullanım zorunluluğunu kaldırdık. Sadece okul içerisinde öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve idari personelimiz maske kullanmaya devam ediyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Öğretmenlere teşekkür etti

855 bin sınıfta yüz yüze eğitime ara vermeden dönemin tamamlanacağını kaydeden Özer “Sadece Kovid olan öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz kendilerini izole edecekler. 7 gün aradan sonra da kaldıkları yerden yüz yüze eğitime devam edecekler” ifadelerini kullandı. Bu dönemi bir taraftan yüz yüze eğitime devam ederken bir taraftan da 1.5 yıl aranın getirmiş olduğu öğrenme kayıplarını, psikososyal sıkıntıları telafi ederek tamamlayacaklarını dile getiren Özer, “Bu süreçte hakikaten öğretmenlerimiz büyük fedakârlık gösterdiler. Maskeyle ders anlattılar. Aşılanma oranları örneklik teşkil etti. Ben bu vesileyle Trabzon’dan da öğretmenlerimize çok teşekkür ederim” dedi.