EğitimNani Ne Demek? Japonca Nani (Nan) Kelimesi Ne Anlama Gelir?

Nani Ne Demek? Japonca Nani (Nan) Kelimesi Ne Anlama Gelir?

03.04.2021 - 02:42 | Son Güncellenme:

Japonca günümüzde en merak edilen diller içerisinde yer alır. Aynı zamanda ihtiyaç duyulduğu zaman kullanılan bazı kelimeler bulunmaktadır. Bunlar içerisinde nani gelir. Peki nani ne demek? Japonca Nani (nan) kelimesi ne anlama gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Nani Ne Demek Japonca Nani (Nan) Kelimesi Ne Anlama Gelir


Uzak doğu ülkeleri arasında yer alan Japonya, bu bölgeye özgü bir dile sahiptir. Türkçeden ve Latinceden bambaşka bir yapıya sahip olması ile beraber, belli başlı bazı kelime kalıpları bulunur. Bu kelime kalıpları arasında nani sözcüğü de geliyor.

Nani Ne Demek?

İnternet üzerinden sık araştırılan kelimelerden biri olarak nani öne çıkıyor. Bu kelimenin karşılığı, ‘Ne’ anlamıdır. Herhangi bir durumu sorarken kullanılacak yapılar içerisinde yer alır.

Japonca Nani (Nan) Kelimesi Ne Anlama Gelir?

Japoncada bir soru sorarken ve cümle başlatırken, nani sözcüğü kullanılır. Bu sözcük ‘ne’ anlamına gelmektedir. Yani herhangi bir durumu, nesneyi ya da olayı sorarken, ‘ne’ anlamı üzerinden değerlendirilir. Japonca ile ilgili herhangi bir durum söz konusu olduğunda bu anlamı üzerinden kullanılabilir. Aynı zamanda kibarlık anlatan bir yapıya da sahiptir.