EğitimMohikan Ne Demek, Kime Denir? Mohikanların Özellikleri Nelerdir?

Mohikan Ne Demek, Kime Denir? Mohikanların Özellikleri Nelerdir?

31.05.2022 - 14:42 | Son Güncellenme:

Mohikan, kendi bünyesinde birtakım niteliklere sahip bulunan ve zamanında Kuzeydoğu Amerika bölgesinde yaşam sürmüş bir kabileyi tanımlamaktadır. Bu kabile ilk olarak bu alanda yaşamlarına 1600’lü yıllarda başlamışlardır. Daha sonra o bölgede tam manasıyla bir egemenlik kurmuşlardır. Amerika kıtasının keşfinden sonra başka akınların yapılması neticesinde yaşamsal açıdan birtakım zorluklar içerisinde kalmışlardır. Mohikan ne demek, kime denir, Mohikanların özellikleri nelerdir ayrıntıları ile derledik.

Mohikan Ne Demek, Kime Denir Mohikanların Özellikleri Nelerdir

 Mohikan kabilesinin Amerika’daki yerleşkeleri, Manhattan bölgesindeki Hudson nehri civarlarıdır. 1600’lü yıllarda burada konumlanmışlardır. Bu Kızılderili kabilesine Doğu Algonkin kabilesi adı da verilmektedir. Birçok farklı topluluk gibi onların da kendilerine özel bir dilleri bulunmaktaydı. Algonkin dil gurubuyla bağlantısı bulunan Mohikanca diline sahiplerdir. Bu dil şu anda aktif şekilde kullanılmamaktadır.

Haberin Devamı

 Mohikan Ne Demek ?

 Mohikan bir kabilenin adıdır. Amerika’da kendilerine özel bir yaşam alanı oluşturmuş bu kabile, birtakım farklı türlerde geleneklere sahip olarak burada yaşamışlardır. Algonquian diliyle iletişim açısından aralarında irtibat kurmaktaydılar. Mohikan kabilesi kendi içerisinde farklı türlerde gruplara da ayrılıyorlar.

 Kime Denir? 

 Mohikan, kabile içerisinde yer alan kişileri tanımlamada kullanılmaktadır. Kelime anlamı olarak ise savaşçı, inatçı, sadık olan, isyankâr ve fedakâr ifadelerine sahip bulunmaktadır.

 Mohikanların Özellikleri Nelerdir? 

 Mohikan kabilesi, kendi içerisinde değişik türden birtakım gruplara ayrılıyorlardı. Her bir grubun başında özel görevlendirilmiş bir şef vardı. Yaşamak ve konumlanmak için genellikle bu kabilenin üyeleri hep yüksek tepelerin olduğu yerleri tercih eder ve severlerdi. 20 ila 30 evin yer aldığı köyleri, ormanla sürekli iç içeydi.