EğitimMezra Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Mezra Nereye Denir?

Mezra Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Mezra Nereye Denir?

03.11.2021 - 16:39 | Son Güncellenme:

Kelimeler hakkında geniş çaplı bilgiye sahip olmak özellikle diyalog kurma konusunda üstünlük sağlamaktadır. Bu durum iş hayatında başarı elde etmemin de anahtarı olabilir. Özellikle kelimelerin anlamlarını bilmek sizi hep bir adım önde tutacaktır. Mezra kelimesinin ne demek olduğunu ve TDK sözlük anlamının ne olduğunu sizin için detaylı bir şekil derledik.

Mezra Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Mezra Nereye Denir

Mezra kelimesi hemen hemen her alanda karşımıza çıkması olası bir kelimedir. Bu kelimenin genel anlamı ise ekime uygun olan ya da ekilecek alan demektir. Ayrıca bir kaç evden oluşan kırsal bölgedeki en küçük yerleşim birimi olarak da biliniyor.

Mezra Ne Demek?

Mezra kelimesinin anlamı en küçük yerleşim birimi olarak ifade ediliyor. Bir kaç evden oluşan kırsaldaki en küçük yerleşim birimidir. Bunun yanı sıra mezra kelimesi ekime uygun ve ekilecek alan anlamına da gelmektedir.

Mezra Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Mezra kelimesinin TDK sözlük anlamı ekilecek alan olarak ifade ediliyor. Ekime uygun alanlara mezra deniyor. Ayrıca kırsaldaki bir kaç evden oluşan en küçük yerleşim birimi olarak da biliniyor.