EğitimMeslek liseleri tercih ediliyor

Meslek liseleri tercih ediliyor

05.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından İstanbul’da düzenlenen “Mesleki Eğitim ve İstihdam Çalıştayı”na katıldı.

Meslek liseleri  tercih ediliyor

MÜSİAD Genel Merkezi’nde dün gerçekleştirilen çalıştayda konuşan Bakan Özer, mesleki eğitimin istihdamla bağının güçlendirilmesi için tüm dünyada ciddi proje ve çalışmaların yapıldığını kaydederek “Artık 21. yüzyılda iş dünyasının beklediği becerilere sahip insan kaynağının yetiştirilebilmesi için başarılı öğrencilerin mesleki eğitimi tercih etmesi gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Demirören Medya Lisesi yüzde 1’le öğrenci aldı 

Meslek liselerinde eğitim üyelerinin tüm alanlarda en güçlü temsilcileriyle 4-5 alanı kapsayacak şekilde güçlü iş birlikleri kurduklarına değinen Özer, akademik olarak başarılı öğrencilerin meslek liselerine döndüğünü dile getirdi. İlk kez ASELSAN Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ile başladıklarını, Teknopark İstanbul, Konya Mesleki Teknik, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Mesleki Teknik Anadolu liselerini kurduklarını belirten Özer, “En son kurduğumuz Demirören Medya Mesleki Teknik yüzde 1’lik veya yüzde 1’e yakın başarı dilimlerinden öğrenci almaya başladı. Yani Ankara Fen Lisesi’ne gidecek puanı olan öğrenci Ankara Fen Lisesi’ne gitmedi. Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ni tercih etti. Bu aslında bir kırılmaya işaret ediyordu. Yani siz güçlü altyapısı olan ve istihdam garantisi olan meslek liseleri inşa ederseniz, sektörle birlikte alıcısı vardı” diye konuştu. 

Haberin Devamı

Bakan Özer, çalıştayın ardından İstanbul Eyüpsultan’da Muhsin Yazıcıoğlu İlkokulu’nun açılış törenine katıldı. Törende konuşan Özer, okula ismi verilen Muhsin Yazıcıoğlu’nu rahmet ve minnetle andı. Türkiye’de 4 bin 506 okulun onarımını tamamladıklarının altını çizen Özer, “198 yeni okul binasını eğitim öğretime hazırladık. 1.710 bağımsız anaokulunu eğitim öğretime hazır hale getirdik” dedi.