EğitimMelek İle İlgili Atasözleri, Deyimler Ve Anlamları Nelerdir?

Melek İle İlgili Atasözleri, Deyimler Ve Anlamları Nelerdir?

13.03.2022 - 04:11 | Son Güncellenme:

Tamamen nurdan yaratılan, gözle görülmeyen, soyut varlıklara melek denir. İslam inancına göre dört büyük melek şunlardır: 1- İsrafil. (Kuran'ı Kerim'de münadi olarak geçer. 2- Mikail (doğa olaylarını düzenler) 3- Cebrail (Peygamberlere vahiy getirir) 4- Azrail (Kuran'ı Kerimde ''melek'ül mevt'' olarak geçer) Meleklerle ilgili atasözleri ve deyimleri nelerdir detayları ile derledik.

Melek İle İlgili Atasözleri, Deyimler Ve Anlamları Nelerdir


Melekler, bir iradeye sahip olmadıkları için, Türk kültüründe ve İslam dininde masumiyeti simgeler. Şeytan, hilekar, kurnaz ve içten pazarlıklı gibi kelimeler ise melek ve masum sözcükleriyle zıt anlamlıdır.

Melek ile İlgili Atasözleri, Deyimler ve Anlamları Nelerdir?

Melek ile İlgili Atasözleri

Melekler gibi Uyumak:

İlk Anlamı: İnsan, uykusunda tamamen savunmasızdır. Bu nedenle uykudaki insan meleklere benzetilmiştir.

İkinci Anlamı: Uyuyan insan, kötülük düşünmez. Bir iradesi olmayan melekler de kötülük düşünmediği için bu şekilde anlam birliği sağlanmıştır.

Melek ile İlgili Deyimler

1- Melek gibi:

Melek gibi tabiri, içinde hiç kötülük taşımayan, günahsız, saf ve masum insanlar için kullanılır.

2- Kanatsız melek:

İslam mitolojisinde ve tasvirlerinde melekler, kanatlı bir şekilde resmedilmiştir. Onlar kadar masum ve günahsız insanlar içinse ''kanatsız melek'' deyimi kullanılır. Bu şekilde tarif edilen kişiler dürüst ve içtendir.

3- Melek yüzlü şeytan:

İçten pazarlıklı kişiler, karşısındaki insanın iyiliğini düşünüyormuş gibi davransa da içten içe kötülüğünü ister. Bu nedenle bu tür kişiler melek yüzlü şeytan olarak nitelendirilir.