EğitimMegaron Nedir? Megaron Mimari Özellikleri Nelerdir?

Megaron Nedir? Megaron Mimari Özellikleri Nelerdir?

21.03.2021 - 06:03 | Son Güncellenme:

Çeşitli mimari türleri bulunmaktadır. Megaron mimari de bu türler arasında yerini almaktadır. Megaron mimari nedir? Megaron mimarinin tarihi nedir? Sizler için Megaron mimariye dair detayları derledik.

Megaron Nedir Megaron Mimari Özellikleri Nelerdir


Megaron, eski çağlarda inşa edilen mimari türdür. Ege çevresinde kullanılmıştır. Yunan tapınağı prototipi durumundadır. Dikdörtgen bir yapısı bulunmaktadır. Günümüzde kullanılan bir mimari tür değildir.

Megaron Mimari Nedir?

Megaron, milattan önce 3000’li yıllarda, erken tunç çağında Ege'de ortaya çıkan bir mimari türdür. Yunan tapınaklarının en eski halidir. Uzun ev modelinde üretilen binalardır. Kısa bir giriş bölümüne sahip olan Megaronlar, büyük bir merkezi ocağa sahiptir. Eski zamanlarda oldukça yoğun şekilde inşa edilebiliyordu. Bu mimarinin gelişmiş hali Yunan tapınakları olarak kullanılmaktaydı.

Megaron Mimari Özellikleri Nelerdir?

Yapım şekli itibarıyla Megaron mimariye sahip yapılar depo olarak kullanılabiliyordu. Bunun yanında kralların ve soyluların kaldığı bir yer olarak da kullanılabiliyordu. Dolayısıyla sahip olduğu özellikler bakımından konforlu bir yaşama elverişli olduğu düşünülebilir. Çeşitli büroların ve odaların açıldığı bir avluya sahiptir. Günümüzdeki Türkiye Mimarlar Odasının amblemi de dik şekilde çizilmiş bir Megaron planıdır.