EğitimMeeting Passcode Ne Demek, Türkçesi Nedir? Zoom'da Meeting Passcode Nasıl Alınır?

Meeting Passcode Ne Demek, Türkçesi Nedir? Zoom'da Meeting Passcode Nasıl Alınır?

14.02.2022 - 02:15 | Son Güncellenme:

Son zamanlarda oldukça fazla karşılaşılmakta olan kelimelerden birisi de meeting passcode olarak ifade edilebilir. Siz de bu ifade ile karşılaştığınız zaman sahip olduğu anlam ile ilgili olarak bilgi edinmek ve ne anlama geldiğini öğrenmek isteyebilirsiniz. Meeting passcode ne demek, Türkçesi nedir? Zoom'da meeting passcode nasıl alınır tüm detayları ile derledik.

Meeting Passcode Ne Demek, Türkçesi Nedir Zoomda Meeting Passcode Nasıl Alınır

Meeting passcode, toplantı şifresi olarak bilinmekte olan bir kelime olarak bilinmektedir. Son zamanlarda online toplantıların artmasına bağlı olarak meeting passcode kelimesi de daha sık olarak duyulmaya başlanmıştır.

Meeting Passcode Ne Demek, Türkçesi Nedir?

Meeting passcode ifadesinin katılımcıların karşısına çıkmakta olan toplantı şifresi olarak bilindiği söylenebilir. Toplantıya katılım sağlamak için toplantıyı başlatacak olan kişi bir şifre belirler ve katılımcılar ile paylaşır. Katılımcılar ise bu şifreyi kullanarak toplantıya giriş yapabilirler. Meeting passcode kelimesinin Türkçe anlamının ise toplantı şifresi olduğunu söylemek mümkündür.

Zoom'da Meeting Passcode Nasıl Alınır?

Zoom uygulamasında meeting passcode ayarlamak için My Account'a tıklamak gerekmektedir. Sonrasında ise Setting seçeneği ile menünün alt kısmına inilmesi gerekmektedir. Require a passaword for Personal Meeting ID kısmına girdikten sonra ise Password'e tıklamanı ve açılan ekranda şifrenizi belirlemeniz gerekmektedir. Kullanmak istediğiniz şifreyi yazdıktan sonra ise Save seçeneğine basarak şifrenizi kaydetmeniz gerekmektedir. Şifrenizi belirledikten sonra ise toplantıya katılım sağlayacak olan kişiler ile meeting passcode paylaşımında bulunulması gerekmektedir.