EğitimMed Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Arapçada Med Ne Anlama Gelir?

Med Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Arapçada Med Ne Anlama Gelir?

02.06.2021 - 12:48 | Son Güncellenme:

Yabancı dil öğrenimlerinde bir takım bazı farklı öğeler ile karşılaşılmaktadır. Her dilin kendilerine göre terimleri ve gramer unsurları bulunmaktadır. Bu bakımdan Arapça öğrenimlerinde med ifadesi ile karşılaşılmaktadır. Peki, med kelimesi ya da med kuralı ne anlama gelmektedir? TDK med kuralını açıklamalarına almış mıdır? Arapçada med ne anlama gelmektedir? İşte, med kelimesinin açıklaması ile med kuralı hakkında detaylar.

Med Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Arapçada Med Ne Anlama Gelir

Med kelimesi, Arapça dil kuralı arasında anlatılmakta olan bir konudur. Halk arasında kelimenin uzatılarak kullanılması anlamında bilinmektedir. Türkçe kelimeler arasında med kelimesi bulunmamaktadır.

Haberin Devamı

 Med Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Med kelimesi Tecvid ilminde uzatılarak okunması gereken harfleri, ifade eden bir kavramdır. Med, bir harfi uzatarak okumak anlamına gelmektedir. Türk Dil Kurumunda med ile ilgili herhangi bir bilgi verilmemiştir.

 Arapçada Med Ne Anlama Gelir?

 Arapçada med kavramı, seslerin uzatılarak okunması anlamına gelmektedir. Arapçada uzatılarak okunması gereken sesler üç tane olmaktadır. Bunlar; "vav, ye ve elif" sesleri olarak ifade edilmektedir. Bu sesler bir veya birden fazla med miktarınca uzatılarak okunmaktadır.