EğitimMazur Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Mazur Görmek Ne Demektir?

Mazur Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Mazur Görmek Ne Demektir?

29.05.2021 - 02:43 | Son Güncellenme:

İlk kez duyulan ve gerçek anlamı bilinmeyen pek çok kelimeler, gün içerisinde TDK sözlük sitesinde araştırılmaktadır. Sosyal hayatta duyulan, anlamı öğrenilmek istenen kelimelerden birisi de mazur kelimesidir. Mazur kelimesi hakkındaki tüm bilgiye ulaşmak isteyen kişiler, TDK sözlük sitesindeki bilgilere ulaşmak istemektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Mazur Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Mazur Görmek Ne Demektir

Mazur kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. Mazur kelimesinin Türkçe karşılığı ise mazeretli ve mazereti olan şeklinde açıklanmaktadır.

Mazur Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türkçe kökenli veya yabancı kökenli tüm kelimelerin anlamları insanlar tarafından bilinmemektedir. Halk arasında veya günlük hayatta bilgisayar, televizyon gibi kanallardan duyulan ilginç kelimeler için TDK sözlük sitesinden araştırılma yapılmaktadır. Mazur kelimesinin TDK sözlük sitesindeki iki farklı anlamı bulunmakta ve şu şekilde sıralanmaktadır:

- Mazereti olan
- Mazeretli

Mazur Görmek Ne Demektir?

Arkadaş ortamı veya farklı sosyal ortamlarda sıkça duyulan mazur görmek kelimesi, bazı kişiler tarafından anlamı tam bilinmeyen kelimedir. Mazur görmek kelimesinin TDK anlamı ise kusura bakmamak, görmek, bağışlamak ve affetmek şeklindedir.