EğitimMatara Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Matara Ne İşe Yarar?

Matara Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Matara Ne İşe Yarar?

25.08.2022 - 16:58 | Son Güncellenme:

Askerlerin beline asarak taşıdığı özel su kabı matara olarak ifade edilir. Tabii bu kelime üzerinden su taşımak amaçlı günlük yaşamda kullanılan eşyalardır. Matara hakkında merak edilen ayrıntıları derledik.

Matara Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Matara Ne İşe Yarar

Deri veya kumaş kaplı, askerlerin beline asmak suretiyle taşıdıkları su kabı mataradır. Aynı zamanda yolculuklarda kullanılan, yine bu kaba benzer bir yapıya sahip ürünler olarak öne çıkar. Böylece gerekli olduğu yerlerde amaca uygun şekilde su kullanılır.

Matara Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Daha çok askerlerin kullandığı, kumaş veya deri kaplı tasarım altında hazırlanmış su kapları mantar olarak bilinir. Türk Dil Kurumu üzerinden taşımış olduğu anlamı ile kullanılır. Tabii günlük yaşamda yine buna benzer birçok farklı ürün mantarı olarak bilinir ve su içmek amaçlı değerlendirilir.

Matara Ne İşe Yarar?

Türkçe üzerinden su kabı olarak da bilinen matara, genelde su içmek için kullanılır. Başta askerler olmak üzere aynı zamanda dağcılar ya da ormanda geziye çıkıldığı zaman, bu su kabı bele asılmak suretiyle taşınır. Böylece gerekli olduğu zamanlarda su ihtiyacı kolayca giderilir.