Eğitim Manej Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Manej Alanı Ne Demek?

Manej Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Manej Alanı Ne Demek?

23.02.2022 - 16:54 | Son Güncellenme:

Manej, tüm toplumların eski çağlardan beri at biniciliği ile ilgili eğitim ve yaşam tarzı haline getirebilmek için, belirli aşamalardan geçtiği görülmektedir. Ata binmek tüm toplumlarda ilgi uyandıran sporların başında gelmektedir. Genç yaşlardan itibaren kurs ve kursiyerler aracılığıyla hizmet verilmektedir. Manej ne demek? Manej kelime anlamı ile ilgili tüm detayları derledik.

Manej Nedir, Çeşitleri Nelerdir Manej Alanı Ne Demek

Menaj, binicilik sporu ile ilgilenen kişilerin belirli eğitimleri alabilmeleri için, güvenlikli ve rahat ata binme sporu ile ilgili öğrenilmesi gerekilen bilgilerin alındığı kapalı olarak eğitim alanları olarak tanımlamak mümkün olacaktır. Sadece biniciliğin olmadığı, atların eğitimlerinin tamamlandığı yer olarak hizmet vermektedir.

Manej Çeşitleri Nelerdir?

Manej alanları iki ayrı başlıkta incelemek mümkün olacaktır. Söz konusu her ikisi de ata binme ve at eğitimlerinin tamamlanması için destek alınan alanlar olarak geçmektedir.

Kapalı alan: Atların çalışma ve binicilik derslerinin yapıldığı, üstü kapalı olarak yağmur koşullarında rahat çalışma imkanı sağlayan alanlar olarak bilinmektedir.

Açık alan: Kapalın alanların tam tersi üstünün açık ve yaz aylarında genellikle daha sık kullanılan ata binme ve at eğitimi alanları olarak geçmektedir.

Manej Alanı Nasıl Olmalıdır?

Manej alanların kendi içinde belirli ölçülerden oluşmaktadır. 20 * 60 metre olarak standart ölçümlenmiştir. Manej alanlarının güvenli ve alanların içinde eğitimci ve atların sadece bulunması gerekmektedir. Alanın etrafı tahta çitler ile çevrilmesi zorunludur. Ata binme sporunda önemli olan önce güvenlik tedbirleri gelmektedir.