EğitimLikidasyon Nedir, Neden Değişir? Likidasyon Olmak Ne Demek?

Likidasyon Nedir, Neden Değişir? Likidasyon Olmak Ne Demek?

13.09.2022 - 11:32 | Son Güncellenme:

Likidasyon, yatırımcıların sıklıkla karşılaştığı bir kelimedir. Likidasyon, yatırımcıların aldıkları kripto paranın başlangıç fiyatının altına düşmesi anlamındadır. Bu durumda pozisyon direkt olarak kapatılır. Likidasyon nedir ve likidasyon olmak ne demek ayrıntıları ile derledik.

Likidasyon Nedir, Neden Değişir Likidasyon Olmak Ne Demek

 Likidasyon olmak alınmış olan kripto paranın kaybedilmesi demektir. Bunun için kripto paranın değerinin alındığı fiyattan daha düşük olması gerekmektedir.

Haberin Devamı

 Likidasyon Nedir, Neden Değişir?

 Likidasyon, yatırımcıların başlangıç marjininin bir kısmını ya da tamamını kaybetmesi halinde pozisyonunu kapatması anlamına gelir. Piyasa fiyatı eğer likidasyon fiyatınıza ulaşırsa pozisyon otomatik olarak kapatılır. Uzun pozisyonlarda likidasyon fiyatı ilk giriş fiyatından düşük olur fakat kısa pozisyonlarda bu durum tam tersidir. 

 Likidasyon Olmak Ne Demek?

 Likidasyon olmak özellikle yatırımcıların aşina olduğu bir tabirdir. Yatırımcılar satın aldıkları kripto paralar eğer giriş fiyatından daha düşük bir seviyeye düşerse paralarını kaybederler. Bu durumda paranın kaybedilmesine likide olma denir. Likidasyon, yatırımcıların başlangıç marjini ile ilgilidir. Eğer likidasyon fiyatına ulaşan bir kripto para olursa bu durumda yatırımcıların pozisyonları otomatik olarak kapanır. Bu durumda likidasyon olmuş olurlar.