EğitimKopyala Yapıştır Tuşları Hangileridir? Telefonda Ve Bilgisayarda Nasıl Yapılır?

Kopyala Yapıştır Tuşları Hangileridir? Telefonda Ve Bilgisayarda Nasıl Yapılır?

19.05.2021 - 03:20 | Son Güncellenme:

Bilgisayar klavyelerinde 100’ün üzerinde tuş yer alıyor. Klavyeler üzerinde yer alan tuşların büyük bir çoğunluğu harf ve rakamlardan meydana geliyor. Klavyeler üzerinde harf ve rakam tuşları ile birlikte onlarca sembol ve işaret tuşları aynı zamanda da onlarca fonksiyon tuşu bulunuyor. Kopyala yapıştır tuşları hangileridir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kopyala Yapıştır Tuşları Hangileridir Telefonda Ve Bilgisayarda Nasıl Yapılır


Klavyeler üzerinde bulunan sembol ve işaretlerin bazıları tek bir tuş ile oluşturulur. Ama klavyelerde de genellikle tek bir tuş üzerinde birden çok işaret ve sembol bulunduğu için birçok işaret ve sembol bazı tuş kombinasyonları ile birlikte oluşturulur.

Kopyala Yapıştır Tuşları Hangileridir?

Klavyelerden işaret ve sembolleri meydana getirmek için genellikle 2’li tuş kombinasyonları kullanılıyor. Bu işaret ve sembolleri oluşturmak için kullanmanız gereken 2’li tuş kombinasyonları ise, daha çok ”Shift” ya da ”Alt gr” tuşlarından biri ile ilgili işaretlerin bulunduğu tuşlar arasında oluyor.

Klavyede bunların yanı sıra farklı tuş kombinasyonları da bulunuyor. Bu tuş kombinasyonları ile yüzlerce işaret ve sembolü de oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda klavyeler üzerinde yer alan pek çok fonksiyon tuşu ile de bilgisayar kullanımına önemli ölçüde bir pratiklik kazandırabilirsiniz. Bu kombinasyonlar, saniyeler içinde pek çok işlemi gerçekleştirebilmenize imkan sunar.

Telefonda ve Bilgisayarda Nasıl Yapılır?

Klavyede yer alan kopyala yapıştır tuşları ise,

Haberin Devamı

Klavyeden kopyala işlemi : ” CTRL + C ”

Klavyeden seçtiğiniz herhangi bir dosya ya da metin türünü kopyalamak için; klavyede yer alan CTRL tuşuna basılı tutarak harf tuşlarından da C tuşuna basmanız gerekir.

Klavyeden yapıştır işlemi : ” CTRL + V ”

Klavyeden kopyaladığınız ya da kestiğiniz herhangi bir dosya ya da metin türünü istediğiniz bir yere yapıştırmak için, klavyeden CTRL tuşuna basılı tutarak ve harf tuşlarından V tuşuna basarak gerçekleştirebilirsiniz.

Telefonda ise, kopyalamak istediğiniz metnin üzerine uzun süre basılı tutup seçtiğiniz bir metni kopyaladıktan sonra dilediğiniz yere tıklayarak yapıştır seçeneğini seçerek yapıştırabilirsiniz.

Klavyeden herhangi bir dosya ya da metindeki tüm içerikleri seçmek için; ‘‘CTRL + A’‘ tuş kombinasyonunu kullanabilirsiniz. Bu tuş kombinasyonu ile ilgili içeriğin tamamını seçerek kopyalayabilir ve istediğiniz yere yapıştırma imkanı bulabilirsiniz.