EğitimKonservatuvar Nedir, Kaç Yıl Sürer? Konservatuvar Bölümleri Nelerdir?

Konservatuvar Nedir, Kaç Yıl Sürer? Konservatuvar Bölümleri Nelerdir?

18.04.2022 - 17:21 | Son Güncellenme:

Konservatuvar, akademik eğitim veren kuruluştur. Sanat dallarının korunması, güncel yorumlanabilmesi ve ekol haline gelebilmesi için yetenekli öğrenciler alarak sektöre yetiştirmektedir. Konservatuvara, 21 yaşını aşmamış, yeteneklerine uygun dallarda aşamalı sınavlarda başarılı olan adaylar kabul edilmektedir. Konservatuvar nedir, kaç yıl sürer? Konservatuvar bölümleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Konservatuvar Nedir, Kaç Yıl Sürer Konservatuvar Bölümleri Nelerdir

Konservatuvar, lise mezunu, özel yeteneklerine göre aşamalı sınavlarda başarı gösteren 21 yaşını aşmamış adayları kabul etmektedir. Konservatuvar sözcüğünün anlamı, koruyan- muhafaza eden olarak ifade edilmektedir. Bu anlamda sanat dallarının korunması, güncel yorumlanarak ekol haline getirilmesini amaçlamaktadır.

Konservatuvar Nedir, Kaç Yıl Sürer?

Konservatuvar, Akademik bir eğitim alanıdır. 21 yaşını aşmayan, özel yeteneklerine göre sınav aşamalarında başarı kazananları kabul etmektedir. Amacı sanat dallarının korunup, güncellenmesi ve dünya standartlarında geliştirilmesini amacıyla aday yetiştirmektedir. Ortaokul seviyesinde öğrenci alan konservatuvarlar, bale, müzik alanında uluslararası standartlarda eğitim vermektedir. Küçük yaşlarda başlayan, bale ve müzik eğitimi bölümlerine ortaokul seviyesinden öğrenci alınmaktadır.

Ortaokul seviyesi öğrencileri, bale- müzik eğitimi alıp, ortaokul diploması alarak mezun olurlar. Lise seviyesi öğrencileri, her hangi bir ortaokuldan mezun olarak yetenek sınavını başarıyla geçen adayların alındığı bölümdür. Ortaokul seviyesi eğitimine benzerlik göstermektedir. Özel programlarla eğitilen konservatuvar programları eğitimi almaktadır. Lisans seviyesi öğrencileri, diplomalarını lisans eğitimi olarak almaktadır.

Lise mezunu ve yetenek sınavında başarı kazananlar arasından seçilen adaylardan alınmaktadır. 3 ile 4 yıl arasında eğitim almaktadırlar. Yüksek lisans seviye öğrencileri, 1,2 yıl süren eğitimden sonra, yüksek lisans diploması alarak mezun olmaktadır. Akademik alanda doktora yapmak isteyenler, Doktora/ Sanatta yeterlilik seviyesi denilen Doktora diploması alarak mezun olurlar. Sanatta yeterlilik unvanı, sahne sanatları ve müzik alanında verilmektedir. Doktora eğitim süreci üç ile beş yıl sürebilmektedir.

Konservatuvar Bölümleri nelerdir?

Konservatuvar bölümleri, üniversitelere göre farklılık gösterebilmektedir. Sanat dallarının korunup, uluslararası arenada söz hakkı kazanabilmesi için konservatuvar eğitimi çok önemlidir. Konservatuvar eğitimleri;

Haberin Devamı

Çalgı yapımı Anasanat Dalı bölümü,

Müzik bölümü, teori, kompozisyon, orkestra şefliği ve Teori Anasanat Dalı eğitimi,

Sahne Sanatları bölümü, Opera Anasanat Dalı Tiyatro Anasanat Dalı, Kukla-Gölge Oyunu Sanat Dalı eğitimi,

Müzikoloji, Genel Müzikoloji Anabilim Dalı eğitimleridir.

 

 

KEŞFETYENİ
Kazandığı ilk parayla aldığı şoke etti! 'Bebeklikten ödem var'
Kazandığı ilk parayla aldığı şoke etti! 'Bebeklikten ödem var'

Cadde | 14.04.2025 - 07:03

Ünlü sanatçı Sibel Can, yeni tarzıyla dikkat çekiyor. Ramazan ayından sonra tekrar sahnelere dönen Sibel Can, kazandığı ilk parayla ne aldığını açıkladı.

Yazarlar