EğitimKonkav Nedir, Nasıl Bulunur? Konkav İle Konveks Farkları Nelerdir?

Konkav Nedir, Nasıl Bulunur? Konkav İle Konveks Farkları Nelerdir?

10.06.2022 - 01:19 | Son Güncellenme:

Konkav iç açıları toplamı 180, dış açıları toplamı ise 360 derece olan bir iç bükey çokgendir. İç bükey dörtgen ya da çokgen adı ile de bilinmektedir. Konkav, geometride iç bükey dörtgen için verilen bir terimdir. Konkavın ne olduğu ile beraber konveks ile arasındaki farkları ayrıntıları ile derledik.

Konkav Nedir, Nasıl Bulunur Konkav İle Konveks Farkları Nelerdir

 Konkav iç açıları 180, dış açıları toplamı 360 derece olan çokgendir. Çokgenlerin iç ve dış açılarının özelliklerine göre isimleri konkav ya da konveks olarak belirlenir. 

Haberin Devamı

 Konkav Nedir, Nasıl Bulunur?

 Konkav iç bükey çokgendir. Dış ve iç açıları toplamına göre ismi verilmiştir. İç bükey olan konkav, dış bükey işlemin negatifidir. Konkavın iç açılarının toplamı 180 derece ve dış açılarının toplamı ise 360 derecedir. Konkav dörtgen ya da çokgen olarak da adlandırılabilir. İç bükey dörtgen şeklin geometrik terimi konkavdır. Konkavı bulmak için grafiğe Y= F(x) verilmiş olursa eğer her kiriş çizgisi grafiğin üstünde kalırsa bu konvekstir.

 Alınan herhangi bir doğru çokgen içinde kaldığından konveks dış bükey oluşturur. Belirlenmiş olan doğru bölgesi eğer bölgenin dışına çıkarsa iç bükey çokgen yani konkav meydana gelir. Bir yıldızı eğer iki ayağının üstünden iki nokta belirleyerek birleştirirseniz bu iki ayağın dışında kalan bölge konkav yani iç bükey bölgesidir. Bu bölge negatif bölge olarak da tanımlanır. 

Haberin Devamı

 Konkav İle Konveks Farkları Nelerdir?

 Konkav, iç bükey çokgendir. İç açılarının toplamı 180, dış açılarının toplamı ise 360 derecedir. Konveks ise iç açılarının 180 dereceden küçük olduğu dış bükey dörtgenlerdir. Konveksin köşegen sayısına ve bağımsız eleman sayısı özelliklerine göre değeri belirlenir.