EğitimKombi Nasıl Açılır? Kombi Nasıl Çalıştırılır, Nasıl Ayarlanmalıdır?

Kombi Nasıl Açılır? Kombi Nasıl Çalıştırılır, Nasıl Ayarlanmalıdır?

10.05.2021 - 14:45 | Son Güncellenme:

Kombi, başta evler olmak üzere çok çeşitli yaşam alanlarında ısınma ve sıcak su temini noktasında önemli bir konfor sağlayan cihazlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu anlamda günlük yaşam içerisinde önemi çok büyüktür. Sizin için Kombi nasıl açılır? Kombi nasıl çalıştırılır, nasıl ayarlanmalıdır? İşte, tüm detaylar.

Kombi Nasıl Açılır Kombi Nasıl Çalıştırılır, Nasıl Ayarlanmalıdır

Kombi kullanımı pek çok insan tarafından bilinmekte olan bir konudur. Ancak hayatında ilk kez kombi kullanacak olanlar için kombi nasıl açılır? Kombi nasıl çalıştırılır, nasıl ayarlanmalıdır? şeklindeki soruların yanıtları çok büyük önem taşımaktadır.

Kombi Nasıl Açılır?

Kombiler ilk kez çalıştırılacakları zaman öncelikle su basınç bar ayarları kontrol edilir. Ardından gaz vanasının açık olup olmadığı kontrol edilir. İlk açılışta barın 1,5 olması ve gaz vanasının da açık olması gerekir. Tüm bu kontrollerin ardından kombiye gelen şalterin açık konuma getirilmesi gerekir. Sonrasında kombinin sahip olduğu tuş kombinasyonun niteliğine göre kombinin açılma işlemi gerçekleştirilir.

Kombi Nasıl Çalıştırılır?

Kombilerin çalıştırılma şekilleri marka ve modele göre biraz farklılık gösterse de dikkat edilmesi gereken bazı ortak noktaların varlığı söz konusudur. Bir kombi çalıştırılmadan önce dikkat edilmesi gerekli olan ilk husus kombi su basınç göstergesinin 1,5 barda olmasıdır. Su basıncı 1 barın altında olması durumunda kombi çalışmaz. Bu durumda kombinin çalışması için su basılması gerekmektedir.
.
Kombi açılırken dikkat edilmesi gereken bir başka önemli husus gaz vanasının açık olmasıdır. Gaz vanasının kapalı olması durumunda kombi yine çalışmaz. Kombi yanında yer alan gaz vanası açık ve kombi ve çalışmıyor ise dış kapı önündeki Gaz saati vanasının açık olması gerekir.

Kontrollerin tamamlanmasının ardından kombi cihazı çalıştırılır. Kombi çalışmaya başlayacaktır. Kombinin LCD Ekranında Kalorifer sembolü ve Çeşme sembolü bulunuyorsa kombi cihazınız her 2 konumda çalışacaktır. Bu durumda Kombi Kış Modun’da demektir. Kombinin LCD Ekranında Petek sembolü üstü çizili durumdaysa ve yalnızca musluk sembolü bulunuyorsa ise Kombi Yaz konumunda demektir ve sıcak su için çalışır.

Kombi Nasıl Ayarlanmalıdır?

Kombi kullanmak esasında oldukça kolaydır. Günümüzde üretilmekte olan birçok cihaz kullanıcı dostu kontrol panelleri ve arayüz tasarımları ile kullanıcıya önemli kolaylık sağlayan bir tasarıma sahiptir.

Haberin Devamı

Kombilerin üzerinde çoğunlukla led ışıklandırmayla ayrışan kontrol paneli üzerinden gerekli tüm ayarları kolaylıkla yapabilmek mümkün olmaktadır.

Bütün kombilerde en çok gereksinim duyulan birkaç kombi ayarını saymak gerekirse bunlar; basınç ayarı, ısı ayarı ve mevsim ayarı gibi birkaç farklı fonksiyon olmaktadır. Bu ayar seçeneklerinden kullanım ihtiyacınıza uygun olanını kolaylıkla seçerek ayarlama işlemini yapabilirsiniz.