EğitimKomando Andı Sözleri Nelerdir? Komando Andı Nasıl Okunur?

Komando Andı Sözleri Nelerdir? Komando Andı Nasıl Okunur?

05.11.2021 - 02:06 | Son Güncellenme:

Komandolar arasında herkes tarafından bilinen bir and olarak kabul edilen komando andı tüm askerler tarafından bilinmektedir. Sizin için komando andına ait tüm detayları derledik.

Komando Andı Sözleri Nelerdir Komando Andı Nasıl Okunur

 Komandolara ilk öğretilen şeyler arasında komando andı bulunmaktadır. Bu and tüm askerlere ve komandolara ezberletilmektedir.

Haberin Devamı

 Komando Andı Sözleri Nelerdir?

 Komando andı tüm komandolar tarafından ezberlenmesi gereken bir ant olarak bilinmektedir. Komanda andı motivasyon için yazılmış bir ant olarak bilinmektedir ve operasyonlardan önce motive etmesi için okunur. Operasyonlardan sonra ise galibiyet halinde komando andı okunmaktadır. Komando andı sözleri şöyledir:

 "Korku nedir bilmeyiz, biz dağların erleri; yuva yaptık göklere, baş döndüren yerlere; engel tanımaz aşarız, yüce engin dağları; el verir uzanırız mor siyah bulutlara. Ben Türk komandosuyum, düşmanı çelik pençemle ezerim; her yerde ben varım, havada, karada, denizde, çölde, çatakta ve batakta. Her zaman ve her yerde, hazır; daima hazır; kim: komando, kim: komando, kim: komando, olamazsın: yahh, olamazsın: yahh!, komando: Allah!; Allah komandoyu korusun"

Haberin Devamı

 Bu komando andı gür bir şekilde tüm komandolar tarafından okunmaktadır. Komandolar bu andı zorlu görevlerden önce motivasyon için, görevlerden sonra ise galibiyet kutlaması yapmak için okumaktadır.

 Komando Andı Nasıl Okunur?

 Komando andı askerlere motivasyon kazandırdığı için zor operasyonlardan önce gür bir sesle tüm komandolar tarafından okunmaktadır. Komando andı tüm komandolar tarafından ezbere bilinmektedir ve gururlu bir şekilde yüksek sesle okunmaktadır. Bin yılı aşkın zamandır kahramanlık destanı olarak bilinen komando andı tüm askerleri motive etmektedir. Komando andı daha askerler görevlerine başlar başlamaz ezberledikleri ve hayatları boyunca sürekli bir şekilde gururla okudukları bir anttır. Komando andı tüm komandolar tarafından yüksek sesle ve gururlu bir şekilde okunmaktadır. Askerlerin bağırarak ve gururla okuduğu komando andı askerlere askeriyede ilk öğretilen şeylerden biridir. Tüm komandoların komando andını ezbere bilmesi gerekir.