24.03.2022 - 04:51 | Son Güncellenme:
İkinci derece denklemler konusunda kökler farkının hesaplanabilmesi adına formülün kullanılması gerekir. Kökler farkı formülü Δ=b 2 – 4ac olarak ifade edilir. Bununla birlikte Kökler farkı formülü ikinci dereceden bilinmeyenli denklemlerde uygulanır.
Kökler Farkı Nedir ve Nasıl Bulunur?
Kökler farkı, ikinci derece denklemler içerisinde bulunan ve mutlaka bilinmesi gereken önemli konulardan birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Kökler farkı ise köklerin kat sayıları ile olan ilişkisini ifade etmekte kullanılan bir konu olarak geçmektedir. Ayrıca köklerin kendi aralarında toplanmaları, çıkarılmaları olduğu gibi bölünmeleri ve çarpılmaları da mümkün olmaktadır. Bunun yanı sıra kökler farkı denildiğinde denklemde bulunan birbirinden farklı iki kökün farkının alınması gerekir. Bunun için Kökler farkının formülü kullanır. Hesaplamak adına Δ = b 2 – 4ac formülü kullanılır. Formül de istenilen değerlerin yazılması ile istenilen cevaba ulaşılmaktadır. Kökler farkını bulabilmek için kökler farkı formülünü kullanmak gerekir.
Kökler farkı pek çok yerde kullanılan ve bilinmesi gereken önemli formüller arasında bulunmaktadır. Kökler farkının çözümlenmesi için Δ = b 2 – 4ac formülü kullanılır. Bununla birlikte verilerin yerine yazılması ile doğu sonuç bulunmaktadır. Ayrıca Kökler farkı formülünde önceliği olan işlemlerden birisi deltanın bulunması olarak ifade edilir. Deltanın bulunmasının ardından delta değeri baz alınarak işlemler devam edilmektedir.
Formülü ile Hesaplama Yöntemi
Kökler farkının bulunması adına uygulanan formül de delta kavramı vardır. Delta ise her denklemde var olan bir değer şeklinde belirtilmektedir. Delta değerini bulabilmek içinse uygulanması gereken bir formül vardır. Bu formül Δ = b 2 – 4ac şeklinde gösterilir. Köklerin farkının bulunması da, köklerin derecelerinin bulunması da bu konu içerisinde incelenir. Ayrıca problemleri çözebilmek için önce deltayı hesaplamak gerekmektedir.
Daha sonrasında denklemde bulunan köklerin farkı hesaplanır. Bununla birlikte köklerin kendi aralarında dört işlem yapılabilmesi de mümkündür. Kökler farkı, kökler ile ilgili yapılan işlemler arasında ifade edilebilir. Denklemlerde bulunan kökleri hesaplayarak bu köklerin arasındaki farkı bulmak mümkün olmaktadır. Kökler farkının hesaplanması için en kolay yöntemin ise kökler farkı formülünü uygulamak olduğu bilinmektedir. Kökler farkı için denklemler deki verileri formüle yerleştirerek bulmak mümkün olmaktadır.