EğitimKarekod Nedir, Ne İşe Yarar? Karekod Nerelerde Kullanılır Ve Nasıl Okutulur?

Karekod Nedir, Ne İşe Yarar? Karekod Nerelerde Kullanılır Ve Nasıl Okutulur?

24.02.2021 - 02:21 | Son Güncellenme:

Günlük yaşamda çok sık kullanılan karekodların kullanımı çok yaygınlaştı. Bir mezar taşında dahi artık karekod bulunabiliyor. Peki, bu karekod nedir? Karekod ne işe yarar? Karekod nerelerde kullanılır? Karekod nasıl okutulur? İşte günlük hayatta artık herkesin çok sık bir şekilde kullandığı karekodların ne olduğu hakkında, nasıl kullanıldıkları hakkında detaylı bilgiler

Karekod Nedir, Ne İşe Yarar Karekod Nerelerde Kullanılır Ve Nasıl Okutulur


Tüm yaşamımıza neredeyse bir anda giren karekodların en önemli olan özellikleri aslında bilgi akış hızının daha fazla ve kolay olmasıdır. Şimdilerde bankaların telefon uygulamalarında, alışveriş merkezlerinde, gazete ilanlarında, kitaplarda, bilgilendirme yazılarında, web sitesi linklerinde sıklıkla görülen karekodlar genelde basit uygulamalar ile okunabilmektedir.

Karekod Nedir?

Japonya’da faaliyet yapan, Toyota’nın da yan kuruluşlarından olan Denso Wave firmasının geliştirdiği 2 boyutlu olan bir barkod sistemidir.

Karekod Ne İşe Yarar?

Karekod sağlık, eğitim, ticaret, medya gibi birçok sektörde vazgeçilmez olarak kullanılmaktadır. Basılı olan bir gazetenin yayınlamış olduğu habere ait olan videonun URL’si bir karekod ile okuyucuya sunulabilir. Bu sayede okuyucu normalde URL kodunu tarayıcıya girerek arama yapmasıyla uğraşacağına saniyeler içinde karekod ile istenilene ulaşması sağlanır. Ulaşılmak istenen bilgiye çabuk ulaşımı sağlar.

Karekod Nerelerde Kullanılır ve Nasıl Okutulur?

Karekod artık akla gelen ya da gelmeyen her yerde kullanılmaktadır. Örneğin ÖSYM kurumunun yaptığı sınavlarda giriş belgesi üzerinde dahi sınava girilecek olan yerin haritalardaki konumu verilmektedir.

Karekod okutulabilmesi ve oluşturulabilmesi oldukça basittir. Bu konuda ihtiyaç olan tek şey mobil platform da ya da masaüstünde kullanılacak olan programlardır. Aynı zamanda bazı online web sitelerinden de karekod oluşturulabilir. Tüm bu işlemler ücretsiz bir şekilde yapılır. Telefonda olan bir uygulamayı açıp telefonun kendi kamerası kullanılarak karekod okutulabilir. Karekod okutulabildiği gibi aynı şekilde, aynı uygulama içinde karekod oluşturulabilir.

 

KEŞFETYENİ
Ev ev değil adeta müze! Aşk-ı Memnu'nun 'Hülya'sı emlak zengini çıktı
Ev ev değil adeta müze! Aşk-ı Memnu'nun 'Hülya'sı emlak zengini çıktı

Cadde | 27.04.2025 - 13:39

Kanal D'de ekrana gelen Aşk-ı Memnu'da Hülya karakterine hayat veren Zerrin Arbaş, evinin kapılarını açtı.

Yazarlar