EğitimKabin Bagajı Nedir, Kuralları Nelerdir? El Bagajına Neler Koyulamaz?

Kabin Bagajı Nedir, Kuralları Nelerdir? El Bagajına Neler Koyulamaz?

06.09.2022 - 12:00 | Son Güncellenme:

Kabin bagajı diğer adı ile el bagajı demektir. Uçak yolcularının yanlarına alabilecekleri eşyaları temsil eder. Her yolcu belirli şartları taşıması halinde bazı eşyalarını yanına alabilir. Kabin bagajının ne olduğu ile beraber hangi ürünlerin koyulamadığını da sizin için derledik.

Kabin Bagajı Nedir, Kuralları Nelerdir El Bagajına Neler Koyulamaz

 Kabin bagajına delici ve kesici aletlerin koyulmasına izin verilmez. Çok fazla sıvı gıda ya da kozmetik ürünü de koyulamaz. 

Haberin Devamı

 Kabin Bagajı Nedir, Kuralları Nelerdir?

 Kabin bagajı diğer adıyla el bagajı olarak da bilinir. Belirli kurallar çerçevesinde yolcuların uçakta yanlarına alabilecekleri eşyalar anlamına gelir. Kabin içinde dolaplar vardır ve her yolcu uçakta kendi kabin bagajını dilerse bu dolaplara koyabilir.

 Kabin bagajına giren eşyalar arasında el çantası, diz üstü bilgisayarlar ya da kişisel eşyalar bulunabilir. Dış ve iç hatlar için sabit olarak belirlenmiş kurallara uyarak her yolcu istediği uygun olan eşyasını yanında taşıyabilir. Yalnızca 1 tane ve boyutu 55x40x20 cm olan kabin bagajı getirmeye izin vardır.

 El Bagajına Neler Koyulamaz?

 Kabin bagajında sıvı içerikli eşyalar genelde tercih edilmez. Sınırlı kullanım ile izin verilse de yetkililer tarafından mümkün olduğunca koyulmaması önerilir. Çok fazla kozmetik ürünü de kabin bagajına kabul edilmeyebilir. Eğer kabin bagajınıza kozmetik ürün almak isterseniz bunun 100 ml'i geçmemesi gerekir.

Haberin Devamı

 Bebek maması ya da bazı sıvı gıdaları kilitli poşete koyarak el bagajına koyabilirsiniz. Uçak içerisinde kesinlikle kesici, yanıcı, ezici ya da delici eşyaların sokulmasına izin verilmez. Orijinal ambalajı olmayan ya da reçetesiz ilaçlar da kabin bagajında taşınmaz.