Eğitimİş dünyasından öğrencilere burs ve staj

İş dünyasından öğrencilere burs ve staj

21.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Eğitim alanına desteklerini sürdüren Türk iş dünyası, öğrencilere sağladığı staj ve bursların yanı sıra başarılı öğrencilerin istihdam edilmesine de zemin hazırlıyor. Bunlardan bazıları şöyle:

İş dünyasından öğrencilere burs ve staj

- İstanbul Sanayi Odası (İSO) üyeleri tarafından kurulan İstanbul Sanayi Odası Vakfı (İSOV), İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ illerinde mühendislik eğitimi alan öğrenciler için burs sunuyor. Bölgede yer alan devlet ve vakıf üniversitelerinin mühendislik fakültelerinde yüzde 100 burslu öğrenim gören öğrencilere burs, staj ve istihdam olanağı veriliyor. İSOV’dan burs almak isteyen öğrenciler, 1-30 Eylül döneminde İSOV web sayfası üzerinden online başvuru yapılabilecek.

Haberin Devamı

- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ETÜ tarafından uygulamaya konularak iş dünyası-üniversite işbirliğini somutlaştıran ortak eğitim programı çerçevesinde de TOBB ETÜ öğrencileri, yurt içi ve dışında farklı firma ve kurumlarda çalışarak 1 yıla yakın iş deneyimiyle mezun oluyor. TOBB ETÜ tarafından hayata geçirilen, halihazırda başvuruları kapanan “Destek Bursu Programı” kapsamında bursiyerler, öğrenim ücretinin tamamından ya da belli bir kısmından, öğrencinin ikametgahının Ankara dışı olması halinde konukevi ücretinin belli bir kısmından ya da tamamından muaf olmaya, aylık 3 bin liraya kadar yaşam katkı payı alma olanağına hak kazanıyor.